Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 8. 2021,
13.46

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

film priporočila Tim Burton TV Telekoma Slovenije

Petek, 20. 8. 2021, 13.46

2 leti, 8 mesecev

TV-priporočila

Kako dobro poznate filme Tima Burtona?

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
TV-priporočila: filmi Tima Burtona

Tim Burton bo v sredo, 25. avgusta, praznoval 63. rojstni dan. Ob tej priložnosti vam predstavljamo pet njegovih celovečercev in še pet filmov, ki so jih režirali drugi in bi jih lahko zaradi njihove vsebine in sloga pripisali njemu. Poskušajte jih ločiti, na koncu pa preverite, kako uspešni ste bili pri tem.


Strašljive zgodbe (Scary Stories to Tell in the Dark, 2019)

Hvaljena grozljivka spremlja skupino najstnikov, ki so se prisiljeni boriti za preživetje, potem ko v zapuščeni hiši odkrijejo strašljivo knjigo, s pomočjo katere oživijo pošasti iz njihovih najhujših nočnih mor. • Film je na voljo v videoteki DKino. | Foto: Hvaljena grozljivka spremlja skupino najstnikov, ki so se prisiljeni boriti za preživetje, potem ko v zapuščeni hiši odkrijejo strašljivo knjigo, s pomočjo katere oživijo pošasti iz njihovih najhujših nočnih mor. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Alica v čudežni deželi (Alice in Wonderland, 2010)

Devetnajstletna Alica se kmalu po smrti svojega ljubljenega očeta znajde v skrivnostnem Spodnjem svetu, ki ga je pred desetimi leti že obiskala, vendar je vmes povsem pozabila nanj. V družbi starih prijateljev se poda na neverjetno pustolovščino, da bi Čudežno deželo odrešila tiranije zlobne Rdeče kraljice … • V petek, 20. 8., ob 21. uri na FOX Life.* | Foto: Devetnajstletna Alica se kmalu po smrti svojega ljubljenega očeta znajde v skrivnostnem Spodnjem svetu, ki ga je pred desetimi leti že obiskala, vendar je vmes povsem pozabila nanj. V družbi starih prijateljev se poda na neverjetno pustolovščino, da bi Čudežno deželo odrešila tiranije zlobne Rdeče kraljice … • V petek, 20. 8., ob 21. uri na FOX Life.*

Velika riba (Big Fish, 2003)

Edward Bloom (Albert Finney) se je kot zvedavi mladenič (Ewan McGregor) podal na zanimivo popotovanje. S svojimi mističnimi pripetljaji očara vsakogar – razen svojega odtujenega sina Willa. Ko ju mati še zadnjič poskuša spraviti, se mora Will naučiti ločiti dejstva od izmišljotin. • V ponedeljek, 16. 8., ob 6. uri na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Edward Bloom (Albert Finney) se je kot zvedavi mladenič (Ewan McGregor) podal na zanimivo popotovanje. S svojimi mističnimi pripetljaji očara vsakogar – razen svojega odtujenega sina Willa. Ko ju mati še zadnjič poskuša spraviti, se mora Will naučiti ločiti dejstva od izmišljotin. • V ponedeljek, 16. 8., ob 6. uri na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Favnov labirint (Pan's Labyrinth, 2006)

Deklica se zateče v fantazijski svet, da bi zbežala pred kruto resničnostjo Francovega fašističnega režima. V čarobnem gozdu sreča favna, ki ji pove, da je v resnici princeska, ki mora opraviti tri naloge, če se želi vrniti v svoje čarobno kraljestvo in spet videti svojega očeta kralja. • V ponedeljek, 23. 8., ob 0.50 na FOX Movies.* | Foto: Deklica se zateče v fantazijski svet, da bi zbežala pred kruto resničnostjo Francovega fašističnega režima. V čarobnem gozdu sreča favna, ki ji pove, da je v resnici princeska, ki mora opraviti tri naloge, če se želi vrniti v svoje čarobno kraljestvo in spet videti svojega očeta kralja. • V ponedeljek, 23. 8., ob 0.50 na FOX Movies.*

Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke (2016)

Priredba priljubljenega istoimenskega romana Ransoma Riggsa se osredotoča na nevsakdanjo sirotišnico, v kateri domujejo otroci z nadnaravnimi sposobnostmi. Te ogroža temačna sila, zato se morajo naučiti zaupati drug drugemu in združiti svoje osupljive moči v boju proti njej. • V nedeljo, 15. 8., ob 21.58 na Planetu.* │ Tudi v videoteki DKino. | Foto: Priredba priljubljenega istoimenskega romana Ransoma Riggsa se osredotoča na nevsakdanjo sirotišnico, v kateri domujejo otroci z nadnaravnimi sposobnostmi. Te ogroža temačna sila, zato se morajo naučiti zaupati drug drugemu in združiti svoje osupljive moči v boju proti njej. • V nedeljo, 15. 8., ob 21.58 na Planetu.* │ Tudi v videoteki DKino.

Brata Grimm (The Brothers Grimm, 2005)

Film spremlja brata Grimm (Matt Damon in Heath Ledger) na čarobni pustolovščini, ki se odvija v svetu junakov in hudobcev, čarovnic in škratov, neuničljivega zla in resnične ljubezni, v kraljestvu, za katerega sta pripovednika menila, da je le pravljica ... dokler ni vdrlo v njun svet. • V petek, 20. 8., ob 8.20 na AMC.* | Foto: Film spremlja brata Grimm (Matt Damon in Heath Ledger) na čarobni pustolovščini, ki se odvija v svetu junakov in hudobcev, čarovnic in škratov, neuničljivega zla in resnične ljubezni, v kraljestvu, za katerega sta pripovednika menila, da je le pravljica ... dokler ni vdrlo v njun svet. • V petek, 20. 8., ob 8.20 na AMC.*

Velike oči (Big Eyes, 2015)

Walter Keane je v šestdesetih letih zaslovel s slikami otrok z velikimi žalostnimi očmi, ki so jih ljudje množično kupovali, kritiki pa prezirali kot kič. Nihče pa ni slutil, da Walter živi v veliki laži, s katero je preslepil ves svet – slik v resnici ni naslikal on, pač pa njegova žena Margaret. • V videoteki DKino. | Foto: Walter Keane je v šestdesetih letih zaslovel s slikami otrok z velikimi žalostnimi očmi, ki so jih ljudje množično kupovali, kritiki pa prezirali kot kič. Nihče pa ni slutil, da Walter živi v veliki laži, s katero je preslepil ves svet – slik v resnici ni naslikal on, pač pa njegova žena Margaret. • V videoteki DKino.

Pri Addamsovih (The Addams Family, 2019)

Ekscentrična družina Addams se v svoji najnovejši celovečerni animirani pustolovščini preseli v dolgočasno predmestje in tam na novo določi pomen dobrih sosedskih odnosov. • V petek, 13. 8., ob 16. uri na Cinemax in v sredo, 15. 9., ob 15.40 na Cinemax 2.* | Foto: Ekscentrična družina Addams se v svoji najnovejši celovečerni animirani pustolovščini preseli v dolgočasno predmestje in tam na novo določi pomen dobrih sosedskih odnosov. • V petek, 13. 8., ob 16. uri na Cinemax in v sredo, 15. 9., ob 15.40 na Cinemax 2.*

V gozdove (Into the Woods, 2014)

V Disneyjevi priredbi slovitega broadwayskega muzikala se prepletajo številne pravljice bratov Grimm, izvrstno igralsko zasedbo filma pa sestavljajo Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine in Johnny Depp. • V četrtek, 19. 8., ob 14.15 na FOX Movies.* | Foto: V Disneyjevi priredbi slovitega broadwayskega muzikala se prepletajo številne pravljice bratov Grimm, izvrstno igralsko zasedbo filma pa sestavljajo Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine in Johnny Depp. • V četrtek, 19. 8., ob 14.15 na FOX Movies.*

Sweeney Todd: Hudičev brivec (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, 2007)

Glasbena grozljivka pripoveduje zgodbo o brivcu (Johnny Depp), ki po 15 letih krivičnega zapora priseže, da se bo kruto maščeval. Film je prejel zlati globus za najboljšo komedijo ali muzikal. • V videoteki DKino. | Foto: Glasbena grozljivka pripoveduje zgodbo o brivcu (Johnny Depp), ki po 15 letih krivičnega zapora priseže, da se bo kruto maščeval. Film je prejel zlati globus za najboljšo komedijo ali muzikal. • V videoteki DKino.

Na koncu smo vam dolžni razkriti, katere od zgornjih filmov je režiral Tim Burton. To so Alica v čudežni deželi, Velika riba, Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke, Velike oči in Sweeney Todd: Hudičev brivec.

Strašljive zgodbe je režiral Norvežan André Øvredal, s tremi oskarji nagrajeno mojstrovino Favnov labirint je posnel mehiški režiser Guillermo del Toro, pod Brata Grimm se je podpisal legendarni Terry Gilliam, animirana uspešnica Pri Addamsovih je delo Grega Tiernana in Conrada Vernona, film V gozdove pa nam je prinesel režiser muzikala Chicago Rob Marshall.

TV-priporočila: filmi Bena Afflecka
Trendi Ben Affleck – od hollywoodskega zlatega dečka do Batmana

Napovednik filma Velika riba:


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 10  
Planet HD 3 DA
Planet 2 HD 5 DA
Planet PLUS HD 4 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 (vsi HD) 6 │ 204 │ 206 DA
Cinemax HD 208 DA
Cinemax 2 HD 209 DA
TV 1000 218 DA
FOX Movies HD 216 DA
FOX Life HD 212 DA
AMC HD 232 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

Osebna zgodovina Davida Copperfielda
Trendi Osebna zgodovina Davida Copperfielda (The Personal History of David Copperfield)
Ne spreglejte