Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 12. 2015,
16.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

top 10 družina

Petek, 18. 12. 2015, 16.14

7 let, 12 mesecev

Top 10 "družinskih" glasbenih skupin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Poznamo različne družine; nekatere rade hodijo v hribe, druge so bolj doma, nekatere pa ustvarjajo glasbo. Poiskali smo glasbene skupine, v katerih igrajo sorojenci in sorojenke.

Kings Of Leon

V ameriški glasbeni skupini so trije bratje – Caleb, Nathan in Jared – ter njihov bratranec Matthew, vsi pa se pišejo Followill. Kljub družinskim povezavam prepiri niso izključeni. Leta 2011 so po katastrofalnem koncertu v Dallasu odpovedali preostanek turneje, basist Jared pa je takrat na Twitterju zapisal, da ve, da njihovi oboževalci in oboževalke niso neumni: "Ne morem lagati. V naši skupini imamo težave, ki so večje od tega, da ne pijemo dovolj Gatorada."

Bratsko-bratransko so bili povezani tudi The Beach Boys, kjer so igrali bratje Brian, Dennis in Carl Wilson, njihov bratranec Mike Love in prijatelj Al Jardine.

Oasis

Od bratske ljubezni prav tako ni prekipevalo v skupini Oasis, kjer sta brata Noel in Liam Gallagher vztrajno polnila strani britanskega rumenega tiska. Po še posebej hudem prepiru v zaodrju festivalskega nastopa se je od skupine poslovil starejši brat Noel, ki je nato ustanovil svojo skupino Noel Gallagher's High Flying Birds, preostanek Oasis pa je do leta 2014 deloval pod imenom Beady Eye.

Britanska bratska naveza je poganjala tudi skupino The Kinks, ki sta jo vodila Dave in Ray Davies, Američani pa imajo Van Halen, skupino bratov Eddieja in Alexa.

The National

Nekoliko bolj harmonični odnosi so v skupini The National, v kateri sta dva kompleta bratov. Aaron in Bryce Dressner sta dvojčka na kitarah, medtem ko Bryan in Scott Devendorf na bobnih in basu skrbita za ritem. Brat pevca Matta Berninegerja sicer ni član skupine, je pa zato o skupini svojega starejšega brata posnel dokumentarec Mistaken for Strangers.

Siddharta

Bratske naveze najdemo tudi v slovenskih skupinah. Nekoč sta bila prva brata domače rock scene Miha in Matevž Šalehar v skupini Babewatch, danes pa bi ta naziv verjetno najlažje podelili Tomiju in Boštjanu Megliču, pevcu in bobnarju skupine Siddharta.

Ansambel bratov Avsenik

Bratstvo je bilo tudi v imenu ene najbolj uspešnih slovenskih glasbenih skupin, Avsenikov. Ansambel bratov Avsenik je namreč slonel na bratski navezi Slavka in Vilka, harmonikarja in klarinetista. Sorodstveni vezi so združile tudi danes najbolj priljubljeno narodn-ozabavno skupino pri nas, Modrijane. Ta je sestavljena iz bratrancev Švab in bratov Oset.

The Carpenters

Bratsko-sestrske naveze so očitno bolj primerne za blagozvočne glasbene skupine. V The Carpenters sta bila Richard in Karen Carpenter, pri nas pa je bila med bolj znanimi skupina Olivija, v kateri sta sodelovala Gal in Severa Gjurin.

Haim

Tudi sestrskih skupin ne manjka na glasbeni sceni. Sestre Este, Danielle in Alana so se združile v skupino, ki ima za ime kar njihove priimek, Haim, do nedavnega pa sta pod skupnim priimkom nastopali tudi Allison in Catherine Pierce, po domače The Pierces. Med znanimi sestrskimi dueti sta tudi dva kompleta dvojčic, in sicer Tegan & Sara ter The Veronicas.

Kelly Family

Rekorderji v številu družinskih članov na glasbeno skupino so verjetno The Kelly Family. V tej skupini so prepevali bratje, sestre in njihovi starši, skupno je skupina imela okoli 15 članov in članic.

The Osmonds

Precej blizu rekordu Kelly Family pa so bili The Osmonds, kjer so najprej nastopali bratje Alan, Wayne, Merril in Jay, pozneje pa še mlajša Donny in Jimmy ter občasno edina sestra Marie. Podobno mešanico so ustvarili tudi The Corrs, tri sestre in brat Corr, ki so se letos spet vrnili na glasbeno sceno. Andrea, Sharon in Caroline so z bratom Jimom največje uspehe beležile konec 90. let.

Sajsi MC

Čeprav nastopa kot Sajsi MC, ji družbo vedno dela tudi sestra. Ivana in njena starejša sestra Tijana Rašić sta srbski raperki, ki podirata tabuje, zanimivo pa zadnje čase nastopata z raperskim dvojcem, v katerem člana nista brata, čeprav si v imenu pravita, da sta sestri: Krankšvester. Svojo glasbeno pot sta v sestrskem duetu začeli tudi glasbenici Aleksandra in Kristina Kovač, ki sta nastopali kot K2.

Ne spreglejte