Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 9. 2019,
19.07

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

1

Natisni članek

Peter Lindbergh smrt odzivi

Četrtek, 5. 9. 2019, 19.07

4 leta, 7 mesecev

Zvezdnice družbena omrežja zasule s fotografijami preminulega fotografa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

1

Peter Lindbergh | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Potem ko je odjeknila žalostna vest, da je v 75. letu starosti preminil svetovno znani fotograf Peter Lindbergh, so se mu na družbenih omrežjih poklonile največje glasbene, filmske in modne zvezde. Številne zvezdnice so objavile svoje fotografije, ki jih je ustvaril, ter jih pospremile z ganljivimi zapisi.

Na Poljskem rojeni fotograf Peter Lindbergh, ki je dolga leta živel v Nemčiji, je v svoji bogati in dolgoletni karieri sodeloval z največjimi zvezdami iz filmske, glasbene in modne industrije. Podpisal se je pod tri slovite Pirellijeve koledarje, sodeloval pri pripravi slovite revije Vogue – nazadnje pri septembrski izdaji, ki je nastala pod taktirko vojvodinje Meghan Markle – napisal je knjigo o fotografiji in še bi lahko naštevali. Predvsem je bil znan po svojih črno-belih portretih in po tem, da je bil velik zagovornik naravne lepote ter goreč nasprotnik retuširanja.

Usedel se je v srca skorajda vsake zvezde, s katero je sodeloval, zato ne preseneča, da so dneve po njegovi smrti družbena omrežja polna fotografij, pod katere se je podpisal prav on. Oglasile so se številne zvezdnice, ki jih je novica o njegovi nenadni smrti, za katero njegova družina še vedno ni sporočila vzroka, močno užalostila.

Madonna je zapisala, da je bil velik privilegij delati z njim ter da je počaščena, da ga je poznala.


Igralka Anne Hathaway je v dolgem zapisu poudarila, da ji je njegovo delo kot ženski in umetnici pomenilo več, kot bo lahko kadar koli povedala z besedami. "Bil je neverjetno nadarjen in krasen, nežen moški z velikim srcem. Tako sem žalostna ob novici o njegovi smrti, njegovi družini pošiljam sožalje," je med drugim zapisala na Instagramu.


"Ko je fotografiral Peter Lindbergh, je bila pomembna ženska. Ne njena pričeska, ličila, obleke. Imel je neverjetno sposobnost, da je tvoje nepopolnosti spremenil v nekaj unikatnega in čudovitega. In njegove slike bodo vedno brezčasne," se je glasil zapis manekenke Cindy Crawford.


Ob žalostni novici je niz fotografij objavila tudi igralka Jaime King, ki je svoje misli naslovila naravnost nanj: "Moj predragi Peter. Kako naj se poslovim od tebe? Od tvojega prečudovitega, nežnega srca, od tvojega ljubečega in predanega prijateljstva," je med drugim zapisala.


Obsežen zapis so v imenu Meghan Markle objavili tudi na uradnem Instagramovem profilu Sussex Royal. Zapisali so, da slavijo njegovo življenje in delo, ki je bilo usmerjeno v promoviranje zdrave, naravne lepote brez retuširanja in popravljanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Honouring the life and work of photographer Peter Lindbergh. His work is revered globally for capturing the essence of a subject and promoting healthy ideals of beauty, eschewing photoshopping, and preferring natural beauty with minimal makeup. The Duchess of Sussex had worked with Peter in the past and personally chose him to shoot the 15 women on the cover for the September issue of British Vogue, which she guest edited. There is no other photographer she considered to bring this meaningful project to life. • “Forces for Change” was the one of the esteemed photographer’s final published projects. He will be deeply missed. Photo © @therealpeterlindbergh / © SussexRoyal

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on


Še več objav zvezdnic, ki so se z ganljivimi objavami poklonile pokojnemu fotografu, si oglejte spodaj.

Preberite tudi:

Peter Lindbergh
Trendi Umrl je kultni fotograf, ki je "izumil" supermodele
Meghan Markle
Trendi Meghan Markle pred novim izzivom: prevzela je urednikovanje Vogua #video
Modne fotografije na dražbi
Trendi Seks se prodaja: slovite modne fotografije po vrtoglavih cenah
Ne spreglejte