Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2024,
8.24

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Renata Salecl podcast podkast Nataša Pirc Musar

Ponedeljek, 15. 1. 2024, 8.24

3 mesece, 2 tedna

Zdaj ima svoj podkast tudi Nataša Pirc Musar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Nataša Pirc Musar | Foto STA

Foto: STA

V prvi epizodi svojega novega podkasta je predsednica republike gostila dr. Renato Salecl. Poleg Pirc Musarjeve pa se je snemanja podkastov lotila tudi vlada, so danes sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. 

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je pretekli konec tedna napovedala, zdaj pa tudi objavila prvo epizodo Predsedničinega podkasta, novega projekta, v okviru katerega namerava vsaka dva meseca opraviti in objaviti pogovor z zanimivimi osebnostmi iz Slovenije in tujine.

"Zdi se mi pomembno, da z ljudmi, ki imajo veliko znanja, širimo obzorja vseh v Sloveniji, da bomo morda lahko odprli kakšne teme, kjer se bomo odkrito pogovorili, kaj v družbi delamo narobe in predvsem, kaj storiti, da nam bo vsem skupaj lepše," je Nataša Pirc Musar dejala v uvodu v prvi Predsedničin podkast, v katerem je gostila dr. Renato Salecl, mednarodno uveljavljeno pisateljico, filozofinjo in sociologinjo.

Poglejte:

S predsednico sta se pogovarjali o življenju in delovanju v času krize identitet ter o nesebični solidarnosti, ki jo ljudje premoremo v času kriz in katastrof, so zapisali v opisu prve epizode: "Predvsem za mlade so pomembna vprašanja, kako izstopiti iz sveta ponujenih identitet in vsiljenih vzorcev ter kako najti pot do svojih resničnih želja in zanimanj, pa tudi do večjega prepoznavanja družbene odgovornosti za skupnost in sočloveka. Zelo aktualno je tudi vprašanje, kako omejiti razvoj umetne inteligence, da bo ta služila človeku in ne obratno."

Nataša Pirc Musar ima sicer bogate izkušnje z novinarstvom in voditeljstvom, šest let je kot novinarka in voditeljica Dnevnika delala na nacionalni televiziji in nato še pet let vodila osrednjo informativno oddajo na Pop TV.

Tudi vlada ima svoj podkast

Snemanja podkastov so se lotili tudi na vladi, so danes sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Prvi "GOVSI podkast" bo na voljo 19. januarja, v oddaji pa je Boštjan Lajovic gostil ministrico za zunanje zadeve Tanjo Fajon in ministra za obrambo Marjana Šarca.

Vabljeni k ogledu in poslušanju Siolovega podkasta:

Spotkast Uršula Cetinski
Novice Uršula Cetinski: Zategovanje pasu je smiselno, dokler se tisti, ki ga nosi, ne zaduši #Spotkast
Spotkast Dominika Švarc Pipan
Novice Spotkast z Dominiko Švarc Pipan: Ne smemo si zatiskati oči pred realnostjo
Ana Roš, Martin Jezeršek
Novice Martin Jezeršek odkrito o tem, kaj si misli o Ani Roš #Spotkast
Ne spreglejte