Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 1. 2020,
19.31

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

5

Natisni članek

Meghan Markle princ Harry umik od kraljevih dolžnosti odzivi

Nedelja, 19. 1. 2020, 19.31

4 leta, 3 mesece

Zadnje novice o Harryju in Meghan razdelile tudi znane Britance #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

5

Meghan Harry | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Medtem ko se tako imenovan "megexit", kot je umik Harryja in Meghan od njunih kraljevih vlog dramatično poimenovan, nadaljuje z vse bolj konkretnimi ukrepi, so se na Twitterju znova oglasili mnogi Britanci. Med drugim tudi tisti bolj znani.

Včeraj je kot strela z jasnega iz Buckinghamske palače odjeknila vest, da princ Harry in njegova soproga Meghan Markle ne bosta več uporabljala svojih nazivov "kraljeva visokost". Prav tako ne bosta več prejemala javnih sredstev za opravljanje kraljevih dolžnosti in tudi kraljice Elizabete II. ne bosta več uradno predstavljala.

Še več, BBC celo poroča, da nameravata vojvoda in vojvodinja Susseška vrniti skoraj tri milijone evrov davkoplačevalskega denarja, ki sta ga porabila za obnovo svoje rezidence Frogmore. Ta bo ostala njun britanski dom. A v prihodnje bosta za rezidenco, kjer bosta z Archiejem bivala v času, ko se bosta mudila v Veliki Britaniji, plačevala najemnino.

Meghan Markle, princ Harry
Trendi Izredna novica iz Britanije: Meghan in Harry ob kraljeva naziva in denar #video

Tako kot po nepričakovani novici pred desetimi dnevi, da se Meghan in Harry umikata od kraljevih dolžnosti, so tudi zdaj, ko so iz Buckinghamske palače sporočili prve konkretne ukrepe ob njunem umiku, ljudje Twitter zasuli s premnogimi komentarji. Javnost je nekako še vedno razdeljena na dva pola, piše Fox News. Na tiste, ki v Meghan vidijo preračunljivko, ki je Harryja iztrgala Britaniji in kraljevi družini, ter na tiste druge, ki pravijo, da jima zaradi blatenja javnosti in odnosa do njiju drugega kot umik ni preostal.

Nekaj objav, ki so sledile izredni novici iz Buckinghamske palače, preberite spodaj.

Oglasili so se tudi nekateri znani Britanci

Voditelj oddaje Good Morning Britain Piers Morgan je po sobotni uradni izjavi britanske kraljice objavil več zaporednih tvitov, v katerih je dal jasno vedeti, da Meghan krivi za močno razrahljane vezi v kraljevi družini. In pri tem bil precej neusmiljen.

"Preseneča me le, da je potrebovala tako dolgo, da je Harryja pripravila do tega, da zavrže družino, monarhijo, vojsko in svojo državo. Kakšna mojstrovina," se je glasil le eden od mnogih tvitov, drugi pa: "Bistvo vsega: Meghan/Harry sta hotela imeti svoj kos torte in jo pojesti, a je kraljica torto odnesla nazaj v kraljevo kuhinjo."

 

Oglasil se je tudi urednik na ITV Chris Ship, ki je zadolžen za poročanje o britanski kraljevi družini. Med drugim je citiral nekdanjega vodjo britanske mornarice Lorda Alana Westa, ki ga najbolj žalosti dejstvo, da Harry ne bo imel več nobenega opravka z britansko vojsko, saj je v zadnjih letih opravljal odlično delo. Ship je še zapisal, da je govoril z vodjo ene od dobrodelnih organizacij, ki je princu Harryju nadvse pri srcu, in da mu je možakar iskreno priznal: "Zelo žalostno. Uničen sem."

 

Sta pa Meghan in Harryju v bran stopila voditelj oddaj BBC Breakfast Dan Walker in britanska komedijantka in igralka Katy Brand, ki je zapisala: "Člani kraljeve družine naj bi se pojavljali v javnosti lepi, nasmejani, videti naj bi bili zainteresirani, nastavljali naj bi se objektivom in kramljali. Harry in Meghan sta vse to naredila perfektno. A nenehno sta bila deležna toksične prhe sranja s strani medijev. Žalostno je, a kdo ne bi hotel odje****? Srečno."

Archie, Meghan Markle, princ Harry | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Mnogo vprašanj še vedno nerešenih

In medtem ko je za zdaj torej jasno, da Meghan in Harry ostajata brez uradnih kraljevih nazivov in davkoplačevalskega denarja, še vedno ostaja kar nekaj odprtih vprašanj. Kako bosta služila denar? Kako pogosto se bosta dejansko vračala na Otok in koliko časa bosta preživljala s Harryjevo družino? Kdo bo plačal njuno varovanje, medtem ko bosta živela v Kanadi? Kje točno v Kanadi sploh nameravata bivati?

A na te in mnoge druge odgovore bo očitno treba še potrpežljivo počakati.

Meghan Harry Burger King
Trendi Burger King je Harryju in Meghan ponudil službo
Harry in Meghan
Trendi Londonski muzej umaknil voščeni lutki Harryja in Meghan #video
Ne spreglejte