Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Četrtek,
21. 5. 2015,
19.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Evrovizija navijači Maraaya

Četrtek, 21. 5. 2015, 19.29

8 let

Za Maraayo prišli navijat tudi iz Španije in Velike Britanije

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V popoldanskih urah se je na Dunaju odvila družinska različica polfinala, ki si jo je ogledalo tudi nekaj navdušencev in navdušenk iz Slovenije. Maraaya bo imela podporo tudi iz tujine.

Pred dunajsko dvorano Stadthalle, kjer bo zvečer potekal drugi polfinalni večer, se napetost stopnjuje. Pred vhodom v dvorano smo srečali nekaj Slovencev in Slovenk, ki so si ogledali popoldansko vajo, na kateri so vadili tudi razglasitev finalistov. Ker Slovenije ni bilo med izbranimi državami, so bili številni neprijetno presenečeni, a se tolažijo, da je bila to zgolj vaja.

Družina iz Maribora: Ljudje se sprašujejo, zakaj ima Marjetka slušalke

Tako je družina Furman iz Maribora povedala, da so razplet z vaje fotografirali, da bodo izide lahko primerjali z uradnimi. Če se bodo preveč ujemali, bodo posumili, da gre za kuhinjo, so nam povedali v smehu. Nad vzdušjem v dvorani so bili navdušeni, kar nekaj ljudi v občinstvu pa so slišali, da so se spraševali, zakaj ima Marjetka slušalke.

"Na vaji je bilo zakon"

Podobno navdušene so bile tudi 17-letnice Ema, Lara, Lea in Lucija, ki so na Dunaj prišle skupaj s starši. Na popoldanski vaji so sedele čisto blizu odra in imele tako dober pogled nanj. Po njihovih besedah je bilo "zakon", poleg slovenske so jim všeč še skladbe Azerbajdžana, Izraela, Islandije in Litve.

Par iz Novega mesta: Navijava tudi za Italijo, super bi bilo prihodnje leto iti v Rim

Črt in Barbara sta se pripeljala iz Novega mesta, predvsem Barbara že od nekdaj spremlja Evrovizijo, zato sta se že po lanski zmagi Conchite Wurst odločila, da si bosta tokrat šov ogledala v živo. Maraaya sta se po njunem mnenju odrezala odlično, poleg Slovenije pa sta njuna favorita še Italija – "Bilo bi super, da bi se prihodnje leto lahko odpravila v Rim" – ter Litva. Polfinalni večer si bosta ogledala v evrovizijski vasi pred mestno hišo.

Najbolj zagreta slovenska oboževalca Evrovizije

V živo v dvorani pa si ga bosta ogledala Gregor iz Maribora in Romina iz Tolmina. Ujeli smo ju v vrsti pred dvorano, ki se je ustvarila že dobre tri ure pred začetkom. Evrovizijo spremljata že deset let in verjameta, da se našim predstavnikom obeta dober rezultat.

Britanec Adam: Rad bi, da zmaga Slovenija, saj si res želim videti Ljubljano

Maraaya pa bosta imela nocoj v dvorani podporo tudi iz drugih držav. Pred dvorano smo srečali Britanca Adama, ki si je na roko nalepil zastave svojih favoritov, med drugim tudi slovensko. Rad bi, da zmaga Slovenija, saj si res želi videti Ljubljano. Zadnjih šest let redno hodi na Evrovizijo in čeprav mu je bilo do zdaj najbolj všeč v Köbenhavnu, je "Dunaj boljši od Malmöja, vsa mesta pa so boljša od Bakuja".

Španec Ruben: Siti smo Švedske in Danske, prihodnje leto bi šli na Evrovizijo v Ljubljano

Za Slovenijo bodo nocoj navijali tudi Španci, kot nam je povedal Ruben, si Slovenija zasluži zmago, hkrati pa so že siti Švedske in Danske, prihodnje leto bi šli na Evrovizijo radi v Ljubljano. Glavna prednost slovenske skladbe pa je po njihovem mnenju ritem.

Ne spreglejte