Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 1. 2022,
11.54

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Natisni članek

Jutro na Planetu Playboy Aleš Bravničar

Sobota, 22. 1. 2022, 11.54

2 leti, 3 mesece

V Jugoslaviji je bila golota povsod, zdaj pa smo vse bolj amerikanizirani #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

"Pravijo, da zadrega gole osebe pred drugimi traja kakšnih 30 sekund, potem pa ti zadržki padejo. Dekleta, ki jih fotografiram, pravijo, da je to res."

V oddaji Jutro na Planetu je gostoval priznani fotograf Aleš Bravničar, ki so se mu pred objektivom razgalile tudi številne bolj ali manj znane Slovenke. S slovenskim Playboyem je začel sodelovati leta 2001, v samih začetkih, že prve fotografije, ki jih je posnel zanje, pa so bile objavljene tudi v ameriškem Playboyu. To pred njim ni uspelo nobenemu slovenskemu fotografu.

Slovenskega Playboya zdaj ni več, ameriški izhaja le še na spletu. "Celoten trend moških revij je v zadnjih letih ugasnil, kar na neki način tudi odraža družbo," je o tem dejal Bravničar, "potem ko je pornografija postala obče dostopna, je to zamajalo temelje estetike, ki jo je Playboy vedno propagiral."

Playboy SLO
Trendi Konec slovenskega Playboya, izšla je zadnja številka

V Sloveniji se ljudje v grobem ločijo na tiste, ki erotično fotografijo podpirajo, in na tiste, ki jo obsojajo, ker jim to narekuje družba, meni Bravničar. "Slovenci izhajamo iz te neke stare jugoslovanske šole, ko je bila golota povsod, v kioskih je bila obče dostopna v najrazličnejših revijah. Zdaj pa se družba glede golote zelo amerikanizira in zapira," je dejal.

Pri dekletih, ki jih fotografira, mu je pomembno predvsem, da se ujame z njimi, da imajo podobno energijo. "Pravijo, da zadrega gole osebe pred drugimi traja kakšnih 30 sekund, potem pa ti zadržki padejo. In to se je dejansko izkazalo, dekleta pravijo, da je res," je povedal, "sam pa na goloto tako ali tako gledam strogo profesionalno. Zelo težko bi se 20 let obdržal na sceni, če ne bi bilo tako."

Oglejte si še:

Trendi Maja Pinterič pokazala seksi plat: pozirala je za Playboy
Ne spreglejte