Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
30. 3. 2020,
8.01

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

7

Natisni članek

Meghan Markle princ Harry Los Angeles Donald Trump varovanje

Ponedeljek, 30. 3. 2020, 8.01

4 leta

Tudi Trump zavrača plačevanje za Meghan in princa Harryja #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

7

Meghan Markle, princ Harry | Premislila sta si: namesto v Kanadi bosta živela v Los Angelesu. | Foto Reuters

Premislila sta si: namesto v Kanadi bosta živela v Los Angelesu.

Foto: Reuters

Tuji mediji pišejo, da se Meghan Markle in princ Harry vendarle ne bosta ustalila v Kanadi, temveč v Los Angelesu, kjer naj bi si že poiskala dom in preživljala zadnje tedne v samoizolaciji. A tudi tam bosta potrebovala varovanje in tudi v ZDA tega ne nameravajo plačevati.

Trendi Meghan in Harry sta se preselila v Hollywood #video

Britanski The Sun je pred dnevi poročal, da sta si Meghan Markle in princ Harry premislila in da vendarle ne bosta živela v Kanadi, temveč v ZDA, natančneje v Los Angelesu, kjer je Meghan odraščala in kjer živi tudi njena mama Doria, s katero sta si zelo blizu. 

Hkrati pa je mesto angelov zanju boljše iz še več razlogov: tam imata večjo podporno mrežo, ekipo hollywoodskih agentov, svojo PR-ekipo in poslovne menedžerje.

Vendar pa bosta tudi tam potrebovala varovanje in tudi tam se vodja države tega otepa. Ameriški predsednik Donald Trump jima je dal to jasno vedeti kar prek Twitterja: 

"Sem velik prijatelj in občudovalec kraljice in Združenega kraljestva. Govorilo se je, da bosta Meghan in Harry živela v Kanadi, zdaj pa sta prišla v ZDA, a mi ne bomo plačevali njunega varovanja. Plačati morata sama."

Kraljevi par je hitro pomiril strasti, saj je Trumpu nemudoma dal vedeti, da ne pričakuje, da bodo ZDA plačevale njuno varovanje in da bosta za to poskrbela sama.

Harry in Meghan od 1. aprila ne bosta več kraljeva. | Foto: Getty Images Harry in Meghan od 1. aprila ne bosta več kraljeva. Foto: Getty Images

Trump je sledil zgledu Kanade

Vojvoda in vojvodinja Susseška sta zaradi odločitve, da ne bosta več opravljala kraljevih dolžnosti in da uradno zapuščata britansko kraljevo družino, povzročila precej preglavic. 

Ko je sprva kazalo, da se bosta nastanila v Kanadi, so se tamkajšnji davkoplačevalci uprli, češ da ne bodo plačevali njunega varovanja, pa čeprav naj bi kanadski premier Justin Trudeau v nekem trenutku kraljici zagotovil, da bo Kanada pokrila te stroške

A kanadski minister za varnost Bill Blair je Kanadčane pred kratkim pomiril z besedami, da bodo v prihodnjih tednih ukinili plačevanje njunega varovanja, ter hkrati priznal, da je Kanada že od novembra delno financirala varovanje Harryja, Meghan in njunega sina Archieja.

Med ulično anketo, v kateri so Kanadčane spraševali, kdo naj bi plačeval za njuno varovanje, je večina odgovorila, da naj bo to Velika Britanija ali kraljica oziroma naj si varovanje plačata kar sama:

Do zdaj jima je varovanje kot mednarodnima osebama pripadalo

Meghan in Harry sta bila do zdaj upravičena do varovanja, saj so ju še vedno obravnavali kot mednarodni osebi, zato jima je morala Kanada zagotoviti varnost, a to se bo spremenilo že čez dva dni, saj bosta 31. marca uradno odstopila od dolžnosti.

Sledilo bo dvanajstmesečno prehodno obdobje, ko ne bosta več imela pisarne v Buckinghamski palači in ju ne bodo smeli več naslavljati s "kraljeva visokost". Kmalu ne bosta več prejemala javnih sredstev za opravljanje kraljevih dolžnosti, saj teh ne bo več, prav tako pa ne bosta več uradno predstavljala kraljice Elizabete II.

V okviru dogovora s kraljico ne bosta smela uporabljati niti besede royal oziroma kraljevi. 

Preverite še:

Trendi Vojvodinja ima novo službo! #video
Simpsonovi Harry Meghan
Trendi Princ Harry in Meghan v Simpsonovih? #video
Simon Rex
Trendi Soigralcu Meghan Markle ponudili podkupnino, da bi lagal o njej
Ne spreglejte