Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2021,
20.50

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

princesa Diana

Sreda, 1. 12. 2021, 20.50

2 leti, 4 mesece

Takšna je resnična zgodba za Dianino ikonično črno obleko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Princesa Diana | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Princesa ljudskih src še danes velja za modno ikono. Med njenimi najbolj odmevnimi modnimi izbirami je bila mala črna oblekica z odprtimi rameni. Ta ikoničen kos naj bi veljal za "maščevalno obleko", a je bil še veliko več od tega.

Medtem ko je Charles razkril svojo nezvestobo, je Diana delila nasmeške v ikonični črni obleki. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Medtem ko je Charles razkril svojo nezvestobo, je Diana delila nasmeške v ikonični črni obleki. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko 29. junija 1994 se je princesa Diana odpravila v londonski Hyde Park, da bi sodelovala na letnem zbiranju sredstev za galerijo Serpentine. V nasprotju s kraljevim kodeksom oblačenja, se je na dogodku pojavila v osupljivi kratki črni obleki iz šifona, ki je razkrivala njena ramena.

Medtem ko je princ Charles v istem času na drugem koncu mesta dajal intervju, v katerem je razkril svojo nezvestobo do princese, je ona na slavnostnem dogodku samozavestno delila nasmeške in sproščeno kramljala z gosti.

Najbolj slavna maščevalna obleka

Seksi obleka princese Diane je na koncu požela več pozornosti kot Charlesovo priznanje, zaradi česar je dobila naziv "maščevalna obleka". A ko se je Diana tistega dne oblačila, ni imela v mislih samo maščevanja. 

Obleko je kupila že leta 1991, a je ugotovila, da je preveč drzna za kraljevi protokol. Tako je "mala črna" ostala skrita v njeni omari. Za humanitarni dogodek je sprva želela obleči Valentinovo kreacijo, a ker je modna hiša še pred njeno odločitvijo razglasila, da bo princesa nosila njihovo znamko, si je iz užaljenosti zadnji trenutek premislila.

Množice so jo oboževale zaradi njene topline, humanitarnega dela in izjemnega modnega sloga. | Foto: Reuters Množice so jo oboževale zaradi njene topline, humanitarnega dela in izjemnega modnega sloga. Foto: Reuters

"Želela je izgledati za milijon dolarjev"

Namesto Valentina je oblekla toaleto, pod katero se je podpisala Christina Stambolian, ki jo je v omari hranila tri leta. Zraven je nosila še biserno ogrlico s safirom in diamantno broško, ki je bila poročno darilo kraljice. "Želela je izgledati za milijon dolarjev. In tudi je," je povedala njena nekdanja stilistka Anna Harvey.

Dianin ikonični modni trenutek je tako bil več kot le maščevanje. To je bila napoved, da se poslavlja od mehkega in sramežljivega princeskinega videza, ki ga je nekoč imela. Po tem prelomnem trenutku, se je njen modni slog za vedno spremenil.

Čeprav je bila črna obleka leta 1997 na dražbi prodana za 57.000 evrov, je pred kratkim znova prišla na naslovnice revij. Replika maščevalne obleke je bila namreč narejena za uspešnico The Crown.

Preberite še:

Diana
Trendi Princesa Diana: Misliš, da me bodo ubili?
Princesa Diana
Trendi Na dražbi 40 let star kos torte s poroke princese Diane
Ford escort
Avtomoto Njen najljubši: na dražbo prvi avto princese Diane
Princesa Diana
Trendi Poročna obleka princese Diane po 25 letih znova v javnosti
Ne spreglejte