Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 6. 2018,
8.41

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

Natisni članek

postava porod nosečnost Hilaria Baldwin

Ponedeljek, 4. 6. 2018, 8.41

5 let, 10 mesecev

Še ena v nizu zvezdnic, ki se takole hvalijo po porodu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17
Hilaria Baldwin | Foto Instagram

Foto: Instagram

Očitno je med zvezdnicami pravi trend, da čim prej po porodu naredijo selfi. Na trenutke se celo zdi, da tekmujejo med seboj, katera bo prej pokazala čim bolj plosk trebušček. Zdaj je s fotografijo dva tedna po porodu skušala navdušiti žena igralca Aleca Baldwina.

Fitnes gurujka Hilaria Baldwin, ki je igralcu Alecu Baldwinu 17. maja rodila že četrtega otroka, je na Instagramu objavila kolaž dveh fotografij. Medtem ko na levi kaže svoj nosečniški trebušček v devetem mesecu nosečnosti, na desni fotografiji razkazuje svoj že skorajda čisto raven trebuh zdaj, komaj 12 dni po porodu.


"Vsako telo je drugačno, a verjamem v telesno aktivnost, kadarkoli je to mogoče. Tudi sama sem velikokrat v tej nosečnostni skorajda obupala in nisem imela volje telovaditi. Najtežje je oditi na trening. Včasih sem se morala prav zvleči iz hiše, da sem vsaj malo telovadila. A vztrajnost se mi je obrestovala, kajti naše telo potrebuje našo pozornost, potrebuje gibanje. Pomembno je za vaš krvni obtok, zdravje, pomaga pri bolj srečnem počutju in moči," je zapisala ob objavi.
 

Po porodu se je treba vadbe lotiti postopoma in previdno. | Foto: Pixabay Po porodu se je treba vadbe lotiti postopoma in previdno. Foto: Pixabay

A vadba med nosečnostjo mora potekati pod nadzorom vaditeljev oziroma strokovnjakov, ki zagotovo vedo, kaj lahko in česa ne sme početi nosečnica v posameznih obdobjih nosečnosti. Poleg tega se mora prej posvetovati s svojim ginekologom, ki mora dati zeleno luč, da nosečnica lahko telovadi.

Tudi vadba po porodu mora biti prilagojena in novopečene mamice je ne smejo začeti prehitro. Telo namreč potrebuje čas, da se po nosečnosti spet prilagodi prejšnjemu, prednosečniškemu stanju. Mišice medeničnega dna so mnogokrat oslabele, pri nekaterih se celo razmaknejo trebušne mišice. Skratka, šele ko ženski ginekolog na prvem pregledu po rojstvu, ki ga ima običajno nekje po šestih tednih od poroda, pove, da je vse v redu, se lahko večina mamic počasi in postopoma loti zmerne telesne aktivnost.


Nekaj nasvetov, kako lahko trenirate po porodu, preberite tukaj:


Za lepo oblikovano, vitko telo pa so si dolge tedne prizadevali tudi v resničnostnem šovu The Biggest Loser Slovenija, ki bo ta teden na sporedu od ponedeljka do petka ob 21. uri. V petek je na vrsti že veliki finale, ko bomo dobili enega in edinega zmagovalce šova.

V nocojšnji epizodi tiste, ki še ostajajo v boju za zmago, čaka kar nekaj presenečenj. Med drugim nepričakovan obisk, ki jih bo močno razveselil in motiviral, modna blogerka pa bo poskrbela za njihove nove, pomladne stajlinge.


Vse to in še več že nocoj ob 21. uri v novi epizodi šova The Biggest Loser Slovenija na Planet TV. Ne zamudite!
Trendi Takšna je realnost večine mam na plaži #video
Anna Kournikova
Trendi Takšna je Ana Kurnikova le mesec dni po porodu
Khloe Kardashian
Trendi Khloe Kardashian že razkazuje svoje trebušne mišice
Ne spreglejte