Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 10. 2018,
18.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

1

Natisni članek

Rihanna Superbowl Colin Kaepernick ameriški nogomet

Petek, 19. 10. 2018, 18.30

5 let, 2 meseca

Rihanna zavrnila nastop na Super Bowlu, kriv naj bi bil rasizem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

1

Rihanna | Rihanna je organizatorje Superbowla po neuradnih informacijah zavrnila, ker želi izraziti solidarnost s temnopoltimi igralci lige NFL, ki opozarjajo na rasizem. | Foto Reuters

Rihanna je organizatorje Superbowla po neuradnih informacijah zavrnila, ker želi izraziti solidarnost s temnopoltimi igralci lige NFL, ki opozarjajo na rasizem.

Foto: Reuters

Glasbena zvezdnica Rihanna je zavrnila nastop na februarskem finalnem obračunu ameriškega nogometa, bolj znanem pod imenom Super Bowl. Pevka naj bi se za takšno potezo odločila v znak solidarnosti z nekdanjim igralcem lige NFL Colinom Kaapernickom, ki je leta 2016 pred eno od tekem med predvajanjem ameriške himne pokleknil v znak protesta proti rasizmu.

Barbadoška pevka Rihanna je bila po poročanju Sky News prva izbira organizatorjev prihajajočega Super Bowla za vsakoletni glasbeni spektakel med polčasom, a se je glasbenica odločila, da je ljubitelji športa in glasbe na finalnem obračunu ameriškega nogometa, ki bo 3. februarja v Atlanti, ne bodo videli.

nike
Sportal "Kontroverzna" fotografija, zaradi katere nekateri sežigajo športno opremo

Rihanna podpira temnopolte športnike in njihove proteste proti rasizmu

Viri blizu pevke naj bi pojasnili, da je Rihanna nastop na Super Bowlu zavrnila, ker želi izraziti podporo nekdanjemu igralcu lige NFL Colinu Kaepernicku in drugim igralcem ameriškega nogometa, ki so leta 2016 pred eno od tekem med predvajanjem ameriške himne v znak protesta proti rasizmu in policijskemu nasilju nad temnopoltimi protestno pokleknili.

Colin Kaepernick je bil prvi igralec v zgodovini lige NFL, ki je v znak protesta proti rasizmu in policijskemu nasilju nad temnopoltimi med predvajanjem ameriške himne protestno pokleknil. | Foto: Reuters Colin Kaepernick je bil prvi igralec v zgodovini lige NFL, ki je v znak protesta proti rasizmu in policijskemu nasilju nad temnopoltimi med predvajanjem ameriške himne protestno pokleknil. Foto: Reuters

Za omenjeno potezo se je prvi odločil Kaepernick, ki v ligi NFL ne igra od začetka leta 2017. Ameriški športnik je proti ligi NFL vložil tudi tožbo, saj trdi, da so ga lastniki klubov zaradi njegovega aktivizma odrezali od igrišč. Športnika je zaradi njegove poteze kritiziral tudi ameriški predsednik Donald Trump, a je Kaepernick kljub kritikam nedavno postal obraz blagovne znamke Nike.

NFL klečanje protest
Novice Po Trumpovi kritiki protestno klečalo več kot 200 ameriških nogometašev

Pogajanja s Pink padla v vodo, na Super Bowl prihaja Maroon 5

Organizatorji prihajajočega Super Bowla v zadnjem obdobju niso imeli sreče z glasbenimi izvajalci. Poleg Rihanne naj bi za nastop na športnem spektaklu leta, ki si ga prek televizijskih zaslonov vsako leto ogleda na milijone gledalcev, snubili tudi pevko Pink, a pogajanja z njeno ekipo niso obrodila sadov. Za glasbeni premor bo na dogodku tako poskrbela popularna zasedba Maroon 5.

Ne spreglejte