Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 9. 2018,
7.56

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,45

5

Natisni članek

Sreda, 5. 9. 2018, 7.56

5 let, 7 mesecev

"Kontroverzna" fotografija, zaradi katere nekateri sežigajo športno opremo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,45

5

nike | Foto Instagram

Foto: Instagram

Izdelovalec športne opreme Nike je v svoji oglasni kampanji ob 30-letnici slogana Just Do It za svoj obraz angažiral Colina Kaepernicka, nekdanjega igralca ameriške poklicne nogometne lige, ki je avgusta 2016 v znak protesta proti socialnim krivicam in policijskemu nasilju v ZDA ameriško himno pred tekmami začel spremljati kleče na enem kolenu. Poteza je razjezila del ameriške javnosti, ki je napovedala bojkot izdelkov, številni pa jih celo sežigajo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Believe in something, even if it means sacrificing everything. #JustDoIt

A post shared by colin kaepernick (@kaepernick7) on

Nekdanji igralec NFL ekipe San Francisco 49ers Colin Kaepernick, ki je zaradi jasno izraženega nestrinjanja z ameriško politiko ostal brez pogodbe s klubom in ni igral že od lani, je novi obraz oglasne kampanje podjetja Nike, s katero želijo zaznamovati 30. obletnico slogana Just do it (Samo naredi to).

Črno-belo fotografijo z oglasne kampanje je na družbenih omrežjih objavil tudi Kaepernick, zraven pa pripisal: Verjemi v nekaj. Pa čeprav to pomeni, da moraš za to žrtvovati vse. To je tudi uradni slogan Nikejeve kampanje, ki je v javnosti sprožila zelo burne odzive.

Nekateri so nad njo navdušeni, drugi jo ostro kritizirajo in v znak nestrinjanja z izbiro glavnega protagonista akcije sežigajo produkte podjetja, na družbenih omrežjih pa se hvalijo z videoposnetki športne opreme v plamenih.

Na odločitev Nikeja se je odzval tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je prepričan, da izdelovalec športne opreme v svet pošilja napačno sporočilo. S tem se seveda ne strinja ameriška teniška igralka Serena Williams, ki je preko družbenih omrežijh sporočila, da je te dni še posebej ponosna, da je del družine Nike. Podporo kampanji je izrazil tudi ameriški košarkar LeBron James.

Ne spreglejte