Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2013,
9.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

teden mode Rebeka Dremelj Špela Grošelj

Četrtek, 11. 4. 2013, 9.16

8 let

Rebeka Dremelj: Golota je nekaj popolnoma vsakdanjega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na zadnjem, tretjem večeru aprilskega tedna mode se je zbralo največ znanih obrazov. Med znanimi smo za hip ustavili tudi nekaj estradnikov in modnih poznavalcev, ki so z nami delili mnenje o videnem.

Svetlolasa pevka Špela Grošelj teden mode obišče vsako leto in čeprav se nima za modno poznavalko in zato modnih revij ne želi ocenjevati, so ji bili všeč nekateri kosi Maje Štamol in Pletenin Draž, saj bi jih z veseljem nosila tudi sama. "Dogodek mi je všeč zaradi druženja z ljudmi, ki jih sicer redko srečam, in vesela sem, da smo vsi na kupu."

Rebeka Dremelj: Nisem proti krznu, ga pa ne nosim Rebeka Dremelj si je prejšnji teden ogledala tudi teden mode na Hrvaškem, zato je lahko primerjala oba dogodka. "Menim, da smo Slovenci tokrat zagotovo prekosili Hrvate. Sem laik v modnem svetu, ampak mi je bilo tole danes … neprimerljivo bolj všeč." Blizu so ji predvsem kreacije Maje Štamol in Pletenin Draž, izkazala pa se je za precej praktično žensko, saj na oblačila z modne steze gleda predvsem s stališča, ali bi jih nosila sama ali ne. "Všeč mi je bila tudi revija Krznarstva Eber. Nisem proti krznu, ga pa ne nosim." Glede na to, da se je pevka in mlada mamica pred kratkim razgaljena pojavila na naslovnici revije, smo jo povprašali tudi po njenem mnenju o goli koži na modnih revijah. "To je pa nekaj popolnoma vsakdanjega," je odločna Rebeka. "Ne moremo biti tako ozkogledi. Poglejmo malo v tujino, manekenke so dejansko obešalniki, zato jim ne moremo zameriti golote."

6Pack Čukur je pogrešal več barv Velenjski raper 6Pack Čukur si je sklepni večer četrtega Philips Fashion Weeka ogledal v družbi dekleta Nike, ki velja za pravo modno navdušenko. Raper, ki je presenetil z umirjeno in skorajda elegantno opravo, je povedal, da mu takšni dogodki niso preveč domači in da jih spremlja po časopisju in televiziji. Malce se je obregnil le čez glasbo in celotno vzdušje na brvi: "Glasba je bila preveč zamorjena, temačne pa so bile tudi modne revije. Morda sem pogrešal malo več barv, zadev, ki te dvignejo."

Aleš Bravničar: Nove manekenke nimajo prezence Aleš Bravničar, modni fotograf in tisti moški, ki mu najbrž službo – fotografiranje golih lepotic – zavida mnogo Slovencev, je tokratni teden mode obiskal dvakrat. "Danes sem prišel na grand finale, pogledat sklepni večer Fashion Weeka. Bilo je odlično, pokalo je od elegance in stila." Najbolj ga je prepričala prav zadnja modna revija Krznarstva Eber, saj je poosebljala modo v celoti. "Od Draževih do Ebrovih – užival sem od prvega do zadnjega."

Seveda smo Aleša prosili tudi za komentar manekenk, ki so predstavljale letošnje kreacije, presenetil pa je z neposrednim odgovorom. "Pripadam generaciji fotografov, ki je 15 let slikala iste punce, od katerih sta morda ostali samo še dve – Zlata in Ines. Nove, mlade prihajajo, se mi pa zdi, da nimajo prezence." Medtem ko se vsi spomnimo manekenk, kot so Sara Jereb, Natalija Osolnik in Sandra Marinovič, pravi Aleš, pa so zdaj dekleta samo še obrazi iz množice. "Pomembno je, kaj oddajaš in kdo si. Mladi obrazi se morajo še izkazati, bomo videli, dajmo jim priložnost."

Ne spreglejte