Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
6. 3. 2019,
13.10

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

spolne zlorabe R. Kelly intervju

Sreda, 6. 3. 2019, 13.10

5 let, 1 mesec

Zvezdnik na robu solz zanikal obtožbe o spolnih zlorabah #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
R. Kelly | Da je spolno zlorabljal mlada dekleta, se za R. Kellyja govori že dolga leta, novi dokumentarec pa je ponovno spomnil na to in sprožil nove policijske preiskave. | Foto Getty Images

Da je spolno zlorabljal mlada dekleta, se za R. Kellyja govori že dolga leta, novi dokumentarec pa je ponovno spomnil na to in sprožil nove policijske preiskave.

Foto: Getty Images

Potem ko so pevca R. Kellyja, obtoženega spolnih zlorab, po treh dneh izpustili iz pripora, je zdaj dal napet intervju, v katerem je na robu solz histerično ponavljal, da ni kriv.

R Kelly
Trendi "Za življenja, ki jih je uničil, mora odgovarjati" #video

Obtožbe, da je desetletja spolno, čustveno in psihično zlorabljal mladoletna dekleta, so "neumne", "neresnične" in "nepoštene", je v ekskluzivnem intervjuju za CBS dejal R. Kelly.

Intervju bodo v celotni predvajali danes zvečer, že zdaj pa so javnosti pokazali del pogovora, ki ga je imel z voditeljico Gayle King.

R. Kellyja so februarja aretirali zaradi obtožb, da je spolno zlorabil štiri ženske, med katerimi so bile tri mladoletne, imele so med 13 in 16 let. Njegov odvetnik je na sodišču zatrdil, da je njegov klient nedolžen v vseh desetih točkah obtožnice, pevca pa so nato po plačilu varščine izpustili iz zapora.

"Nisem naredil tega, to nisem jaz"

Manj kot dva tedna po izpustitvi iz pripora je prvič javno spregovoril o teh obtožbah, pri čemer je dejal, da ni pošteno, da se pogrevajo stvari iz preteklosti, saj je že takrat na sodišču dokazal, da je nedolžen.

"Bil si oproščen, oproščen," mu je na to odvrnila Kingova, na kar ji je odgovoril: "Ne morete mi dvakrat soditi za isto stvar. Ne morete. Ni pošteno. Ni pošteno do nobenega. Ko zmagaš primer, zmagaš."

Kingova mu je nato pojasnila, da ne govori o preteklih primerih, temveč o novejših obtožbah žensk, ki so pred kratkim razkrile, da je imel spolne odnose z njimi, ko še niso bile polnoletne, ter da jih je zlorabljal. "Ni res," je odgovoril 52-letni pevec.

Ob vprašanju, ali je kdaj katero od deklet zadrževal proti svoji volji, pa je postal celo histeričen. "Zakaj bi? Kako neumno bi bilo, da bi R. Kelly to počel?"

To je neumno! Uporabite zdravo pamet. Pozabite na bloge, pozabite na to, kaj čutite do mene. /.../ Nehajte, nehajte! Nisem naredil tega, to nisem jaz. Borim se za svoje je***o življenje!"

R Kelly zlorabe
Trendi Zvezdnika sta spolnih zlorab obtožili še dve ženski #video

Po dokumentarcu Surviving R. Kelly se je oblikovalo gibanje "Utišajte R. Kellyja". | Foto: Getty Images Po dokumentarcu Surviving R. Kelly se je oblikovalo gibanje "Utišajte R. Kellyja". Foto: Getty Images

Na njegova pedofilska nagnjenja ponovno spomnil dokumentarec

Da ima r'n'b pevec in raper temno preteklost, že dolga leta ni bila skrivnost. Prvič se je o tem začelo govoriti že leta 1994, ko se je poročil z mlado pevko Aaliyah, ki je bila stara komaj 15 let.

Leta 2002, eno leto po smrti Aaliyah, je bil obtožen otroške pornografije v 21 točkah, zaradi katerih se je na sodišču zagovarjal leta 2008, a so ga oprostili vseh obtožb. Nazadnje je bil spolnih odnosov z mladoletno osebo obtožen leta 2017, a so tudi takrat njegovi odvetniki vse pometli pod preprogo.

O zlorabah pa se je ponovno začelo govoriti na začetku letošnjega leta, ko je ameriška televizija Lifetime posnela šestdelni dokumentarni film Surviving R. Kelly. V dokumentarcu so spregovorile številne žrtve zvezdnika in očividci ter so ponovno spomnili na to, da je zvezdnik ušel roki zakona. Po predvajanju so na dan prišle nove zgodbe in spregovorile nove žrtve, ki so do zdaj molčale.

Sicer pa R. Kelly ni edini zvezdnik, ki se ponovno spoprijema z obtožbami o spolnih zlorabah, na katere je spomnil dokumentarni film. Na dan so prišle tudi nove obtožbe o zlorabah, ki naj bi jih zagrešil pokojni kralj popa, Michael Jackson.

Preverite še:

Destiny's Child
Trendi Beyoncejin oče je moral Destiny's Child ščititi pred R. Kellyjem
R. Kelly
Trendi Dokončen padec zloglasnega pevca? #video
Ne spreglejte