Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
6. 3. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

2

Natisni članek

Michael Jackson spolne zlorabe Joe Jackson

Sreda, 6. 3. 2019, 4.00

5 let, 1 mesec

Je Michael Jackson zlorabljal, ker je bil sam zlorabljen? #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

2

Michael Jackson, Joe Jackson | Joe Jackson je bil vse prej kot ljubeč in naj bi Michaela psihično zlorabljal skozi vse otroštvo. | Foto Getty Images

Joe Jackson je bil vse prej kot ljubeč in naj bi Michaela psihično zlorabljal skozi vse otroštvo.

Foto: Getty Images

Po šokantnem dokumentarnem filmu, ki govori o tem, kako je legendarni Michael Jackson več let spolno zlorabljal mlade fante, na dan prihaja vse več razkritij te temne plati enega največjih glasbenikov v zgodovini.

Michael Jackson
Trendi Šokantni dokumentarec, ki Michaela Jacksona obtožuje zlorab otrok #video

Konec januarja so na filmskem festivalu Sundance predvajali dokumentarni film Leaving Neverland, v katerem 36-letni Wade Robson in 40-letni James Safechuck trdita, da ju je v otroštvu več let spolno zlorabljal glasbeni zvezdnik Michael Jackson.

Dokumentarec in razkritja v njem so tisti, ki so ga videli, opisali kot "šokantnega, žalostnega in grozljivega", Jacksonova družina, pa je vse skupaj zanikala in ustvarjalce obtožila, da blatijo ime pokojnega glasbenika.

Michaelovi bratje pravijo, da se čutijo dolžne, da branijo svojega brata, pri čemer pravijo, da je Wade skozi leta večkrat spremenil svojo zgodbo o domnevnih zlorabah. Podvomili so tudi o režiserju Danu Reedu, ki med snemanjem ni govoril z nobenim družinskim članom ali Michaelovim bližnjim prijateljem. "Dejstva, ki so vidna vsej javnosti, govorijo povsem drugačno zgodbo kot dokumentarni film," je dejal Marlon Jackson.

Nekaj izsekov dokumentarca in izjav bratov Jackson si poglejte v spodnjem videu:

Po premieri na Sundanceu bodo film v dveh delih prikazali še na HBO.

Trendi Jacksonov prijatelj o razvpitem dokumentarcu: Nočem ga gledati #video

Z žrtvama govorila tudi Oprah Winfrey

A govorice o temni strani legendarnega popzvezdnika ne pojenjajo, še posebej zato, ker bodo na HBO kmalu predvajali drugi del dokumentarca. Tik pred predvajanjem se je z Robsonom in Safechuckom ter režiserjem dokumentarca pogovarjala tudi voditeljica Oprah Winfrey, intervju z njima pa bo objavljen po predvajanem drugem delu.

V intervjuju je voditeljica spomnila na velik problem spolnih zlorab, ki se dogajajo povsod, tudi v Cerkvi. Poudarila je, da dokumentarni film Leaving Neverland in ponovno opominjanje na to, kaj je počel Jackson, presegata kralja popa.

Napovednik intervjuja:

Joe jih je pretepel, če so se zmotili pri plesu

Hkrati pa se je ponovno začelo opominjati, zakaj naj bi leta 2009 preminuli Michael Jackson sploh postal pedofil, ki je prežal na mlade fantke. Mnogi menijo, da to izvira iz njegovega otroštva, ko naj bi bil tudi sam žrtev zlorab s strani svojega očeta Joea Jacksona, ki je umrl junija lani, v 90. letu starosti.

Michaelov brat Jermaine je nekoč razkril, da je bilo življenje v družinski hiši podobno nočni mori. "Nihče od nas se ne spomni, da bi nas kdaj objel ali nam povedal, da nas ima rad," je dejal. Joe naj bi jih pretepal z zaponko pasu ali kablom grelnika, ni jim dovolil igrati se zunaj z drugimi otroki, saj so morali vsak dan po šoli vaditi pet ur. Če so se bratje, ki so sestavljali eno najuspešnejših skupin Jacksons 5, pri plesu zmotili, so morali sami na vrt po vejo, da jih je z njo pretepel.

Bratje Jackson: Jackie, Tito, Jermaine, Marlon, Michael in Randy. Znani so postali kot The Jackson Five, kasneje pa so se imenovali preprosto The Jacksons. | Foto: Getty Images Bratje Jackson: Jackie, Tito, Jermaine, Marlon, Michael in Randy. Znani so postali kot The Jackson Five, kasneje pa so se imenovali preprosto The Jacksons. Foto: Getty Images

Michaelu je dal vzdevek, ki ga je zaznamoval vse življenje

A še posebej se je spravljal na mlajšega Michaela, nad katerim je izvajal pravo psihično nasilje. Ko je Joe izvedel, da je Michael nesamozavesten zaradi svojega majhnega nosu, mu je dodelil vzdevek "Veliki nos", žaljivka, ki ga je preganjala še dolga leta.

Zaradi tega je Michael razbil živčni tik, kretnjo, s katero se je stalno dotikal svojega nosu in ga zakrival, kmalu pa je zaradi želje po polepšanju videza nosu prestal veliko plastičnih operacij.

Psihične zlorabe so bile eden od razlogov, zakaj se je Michael podal na svojo pot in se poskušal čim bolj distancirati od očeta. A očetova senca ga je zasledovala povsod in tudi kasneje je novinarjem govoril, da mu ob misli nanj postane slabo.

Prav oče naj bi bil kriv, da je bil Michael vse življenje negotov zaradi svojega nosu in ga je v nedogled popravljal s plastičnimi operacijami. | Foto: Getty Images Prav oče naj bi bil kriv, da je bil Michael vse življenje negotov zaradi svojega nosu in ga je v nedogled popravljal s plastičnimi operacijami. Foto: Getty Images

Po predvajanju dokumentarca so se nad Robsona in Safechucka spravili Jacksonovi oboževalci, nekaj groženj pa je zaradi (še ne predvajanega) intervjuja dobila tudi Oprah.

Preverite tudi:

R. Kelly
Trendi Zvezdnik na robu solz zanikal obtožbe o spolnih zlorabah #video

 

Ne spreglejte