Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2023,
17.48

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

2

Natisni članek

restavracija LGBTQ obisk Poljska princ William kraljeva družina

Petek, 24. 3. 2023, 17.48

1 leto

Princ William z obiskom gejevske restavracije šokiral obiskovalce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

2

Princ William | Princ William je Poljsko obiskal z namenom, da pokaže podporo državi, ki je sprejela ogromno število beguncev iz Ukrajine. | Foto Reuters

Princ William je Poljsko obiskal z namenom, da pokaže podporo državi, ki je sprejela ogromno število beguncev iz Ukrajine.

Foto: Reuters

Princ William je pred kratkim kot znak podpore državi, ki je ob vojni v Ukrajini sprejela veliko število beguncev, obiskal Poljsko. V Varšavi je ob tem obiskal gejevsko restavracijo Butero Bistro, v kateri je večerjal skupaj s svojim osebjem, kar je številne obiskovalce šokiralo. Najbolj jih je zanimalo to, kaj bo princ naročil. Izbral si je sendvič s svinjino, ki je stal manj kot deset evrov, poroča britanski časopis Independent.

Lastnik restavracije Pawel Zasim je za Daily Mail povedal, da "obiska princa nikakor niso pričakovali". "Pod imenom Daisy je bila rezervirana miza za 12 oseb. Na vratih se je pojavil osebni varnostnik in povedal, da Daisy ne bo praznovala rojstnega dne, in nato je vstopil princ William," je pojasnil Zasim.

In dodal: "Rekli so, da so se imeli lepo. Tukaj so preživeli tri ure. Princ je jedel naš sendvič s svinjskim mesom. Pojedel je vse, zato mislim, da mu je bilo všeč."

Na profilu omenjene gejevske restavracije na Instagramu so kasneje objavili posnetek, v katerem so pokazali, da so na stol, na katerem je ob obisku restavracije v sredo zvečer sedel princ William, prilepili list z njegovim imenom. "Potrjujemo njegov obisk. Tudi mi smo presenečeni, a kje drugje bi se počutil bolj lepo in varno kot v našem queer in ljubečem prostoru? Naredili smo to, kar znamo najbolje – nahranili smo ga, ostalo je zgodovina," so zapisali pod posnetkom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Butero (@_butero_)

Pred restavracijo so postavili tudi znak z napisom "Queer save the king", kar v prevodu pomeni "Queer reši kralja".

Skupnost LGBT+ je že večkrat javno podprl

Obiskovalci so bili nad njegovim obiskom gejevske restavracije navdušeni, saj je po njihovem mnenju princ s to gesto pokazal, "da mu za skupnost LGBT+, ki je na Poljskem izjemno zapostavljena in zlorabljena, ni vseeno". Poljska namreč velja za najmanj LGBT+ prijazno državo v Evropski uniji. Država namreč ne priznava istospolnih porok, zaradi česar vse več pripadnikov te skupnosti odhaja.

Princ William je omenjeno skupnost sicer že večkrat javno podprl. Na Poljsko se je sicer odpravil z namenom pokazati podporo državi, ki je sprejela ogromno število beguncev iz Ukrajine. Srečal se je z britanskimi in poljskimi vojaki v mestu Rzeszow in se jim zahvalil za "obrambo svobode".

"Sem sem prišel z namenom, da vam iz oči v oči rečem hvala za vse, kar naredite, da nas ohranjate varne. Opravljate izjemno pomembno nalogo in vsi vas podpiramo in smo vam hvaležni," je povedal ob obisku.

Princ William se je ob obisku Poljske srečal z britanskimi in poljskimi vojaki. | Foto: Reuters Princ William se je ob obisku Poljske srečal z britanskimi in poljskimi vojaki. Foto: Reuters

Dan svetega Patrika
Trendi Dan svetega Patrika praznovala tudi princ William in Kate #video
Karel III.
Trendi Kralj Karl III. ostal brez glavnega kuharja
princ Edward
Trendi Kralj Karel III. bratu na njegov rojstni dan podelil nov naziv
Ne spreglejte