Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 3. 2023,
16.33

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,39

1

Britanska kraljeva družina kuhar Karel III.

Natisni članek

Četrtek, 23. 3. 2023, 16.33

1 leto, 4 mesece

Kralj Karl III. ostal brez glavnega kuharja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,39

1

Karel III. | Foto Guliverimage/AP

Foto: Guliverimage/AP

Britanski kraljevi dvor je razpisal delovno mesto prvega namestnika glavnega kuharja. Kandidatom ponujajo "konkurenčno plačo" za delo s 45-urnim delovnim tednom, morajo pa imeti izkušnje s kuhanjem za restavracije s petimi zvezdicami. V kraljevi kuhinji je sicer trenutno zaposlenih 30 ljudi na šestih lokacijah.

V oglasu na spletni strani Royal Household so zapisali, da bo namestnik podpiral glavnega kuharja pri vodenju kuhinje, zagotavljati pa bo moral tudi, da je vsak obrok postrežen po najvišjih standardih. To velja tako na večerjah za osebje kraljevega dvora kot tudi na državnih banketih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kandidati morajo med drugim biti "visokokvalificirani kuharji" z izkušnjami na področju "gastronomije s petimi zvezdicami", je še navedeno v oglasu.

33 dni dopusta in možnost nastanitve

V zameno kraljevi dvor ponuja 33 dni dopusta, od katerih pa se odšteje osem praznikov. Poleg tega je izbranemu kandidatu ponujena možnost nastanitve na delovnem mestu z vključeno hrano, vendar le zase in z nižjo plačo. Prijave je mogoče oddati do 12. aprila, še navaja dpa.

 

Ne spreglejte