Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 4. 2021,
13.53

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

1

Natisni članek

sovražni govor Twitter Hailey Bieber Hailey Baldwin

Petek, 2. 4. 2021, 13.53

3 leta, 1 mesec

"Ob misli, da bi odprla to aplikacijo, mi postane slabo" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

1

Hailey Baldwin Bieber | Foto Guliverimage/AP

Foto: Guliverimage/AP

Manekenka Hailey Baldwin Bieber je med zvezdnicami, ki imajo na družbenih omrežjih največ sledilcev, a se na teh platformah sooča tudi z ogromno sovraštva. Podobno kot več slavnih osebnosti se je zato že pred časom umaknila s Twitterja.

Hailey Baldwin Bieber, manekenka in žena popzvednika Justina Bieberja, je že lansko poletje izbrisala svoj profil na Twitterju, zdaj pa je v spletnem pogovoru s psihiatrinjo Jessico Clemons razkrila, kaj je botrovalo tej odločitvi.

"Če samo pomislim, da bi odprla to aplikacijo, občutim takšno tesnobo, da mi postane slabo," je dejala in pojasnila, da se je za umik s tega družbenega omrežja odločila, ker se je razvilo v "zelo toksično okolje".

"Ko se znajdeš v situaciji, ko te ljudje znova in znova napadajo zaradi ene in iste stvari, se dejansko začneš spraševati, ali imajo morda prav," je dejala.

Ob umiku s Twitterja je omejila tudi uporabo Instagrama, je še povedala, na to družbeno omrežje se priklopi le ob koncih tedna, omejila pa je tudi možnosti komentiranja pod svojimi objavami, ki jih lahko zdaj komentirajo le njeni prijatelji in družina.

"Ko zdaj objavim fotografijo ali video, vem, da ga bodo komentirali le ljudje, ki so pozitivni in ki me spodbujajo," je pojasnila.

Na sovražne in žaljive komentarje je 24-letnica opozorila že v začetku lanskega leta. Takrat je na Instagramu zapisala, da so družbena omrežja kot Instagram in Twitter "plodna tla za krutost".

"Lahko bi se pretvarjala, da me sporočila in komentarji ne motijo, toda morate vedeti, da zelo boli, ko te na spletu raztrgajo. Boli, ko te čisto vsak dan primerjajo z drugimi, boli, ko te zmerjajo in ko se ti zdi, da nisi dorasel pričakovanjem," je takrat zapisala zvezdnica, ki ima na Instagramu skoraj 34 milijonov sledilcev.

Zaradi negativnosti s Twitterja odhaja vse več zvezdnikov

S Twitterja se je sicer iz enakih ali podobnih razlogov v zadnjem času umaknilo več znanih osebnosti. Pred kratkim je to storila manekenka in voditeljica Chrissy Teigen, nekoč zelo aktivna tviterašica. "Daje mi več negativnega kot pozitivnega," je o tem družbenem omrežju zapisala ob slovesu.

V začetku marca je svoj profil na Twitterju izbrisal tudi igralec Alec Baldwin, sicer stric Hailey Baldwin. "Na Twitterju je tretjina objav zanimivih in tretjina dolgočasnih, zadnja tretjina, morda celo več, pa je brezupno sovražnih, zlobnih in neprijetnih," je pojasnil svojo odločitev.

Oglejte si še:

Tete in strici iz ozadja
Novice Strici in tete iz ozadja, ki z javnim mnenjem manipulirajo tudi v Sloveniji
Ne spreglejte