SiolNET. Trendi Svet znanih
6,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Fotografinja Nina Djaerff

Norvežanka, ki je ovekovečila slovenske orle: V očeh imajo nekaj posebnega #foto

6,04

termometer

kranjec
Norveška fotografinja Nina Djaerff je v Vikersundu na Norveškem v preteklih letih v svoj objektiv ujela tudi slovenske skakalce. Zaradi svojega ekspresivnega izraza na obrazu se ji je v spomin najbolj vtisnil Robert Kranjec.

Norveška fotografinja Nina Djaerff je med tekmo za svetovni pokal v smučarskih poletih v Vikersundu na Norveškem na poseben način ovekovečila smučarske skakalce. Pred njen objektiv so se postavili tudi slovenski orli. Njen najljubši portret je prav portret slovenskega skakalca oziroma letalca Roberta Kranjca, ki bo v soboto v Planici sklenil svojo športno kariero. "Ker ima fantastičen izraz na obrazu," je razložila.

"Smučarske skakalce sem začela fotografirati leta 2012, ko so me organizatorji tekme v Vikersundu povabili k sodelovanju. Bilo mi je všeč, zato se zdaj vsako leto znova vračam na prizorišče tekmovanja. Opazila sem, da imajo skakalci, za katere se zdi, kot da ne poznajo strahu, v očeh nekaj posebnega, nekaj, česar nisem opazila še pri nikomur drugem," nam je pojasnila norveška fotografinja Nina Djaerff, ki si želi do leta 2020 pripraviti razstavo najbolj izstopajočih portretov smučarskoskakalne elite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⭐️ @pprevc #athlete #fisskijumping #skijumper #vikersund #slovenija #skijumpingfamily

A post shared by Nina Djærff (@nina_djaerff) on

Pravi, da pozna veliko slovenskih športnikov in da je na primer Petra Prevca fotografirala že večkrat. "Izjemen model z zelo močnim izrazom," ga je opisala. "Ne bom pozabila, kako se je razveselil bratove (Domnove, op. a.) zmage v Vikersundu, si ga oprtal na ramena in z njim opravil častni krog."

Eden od njenih najljubših portretirancev pa je Robert Kranjec, eden od največjih slovenskih smučarskih skakalcev vseh časov, ki je v sredo napovedal, da bo v soboto v Planici sklenil svojo športno pot.

Robert Kranjec Foto: Nina Djaerff

Nino Djerff lahko spremljate na Instagramu ali Facebooku.

"Kranjec ima fantastičen izraz na obrazu," je pojasnila, zakaj se ji je 37-letni Kranjčan, dobitnik olimpijskega brona na ekipni tekmi v Salt Lake Cityju leta 2002, lastnik dveh malih kristalnih globusov za skupno zmago v poletih in svetovni prvak v poletih iz Vikersunda leta 2012, tako vtisnil v spomin. Dodala je, da je v Planico žal ne bo, bo pa dolino pod Poncami obiskala enkrat v prihodnje.

Danes je v Planici na sporedu posamična preizkušnja, na katero se je uvrstilo devet slovenskih skakalcev. Poskusna serija se bo začela ob 13.30, zares pa bo šlo od 14.30. Tekmo bomo na Siol.net spremljali v živo.

Med kopico projektov, s katerimi se ukvarja, ji je najbolj pri srcu serija fotografij z naslovom The Calendan Girls, na katerih je ovekovečila ženske, stare od 50 do 92 let. "Gre za potujočo razstavo, s katero sem prepotovala že lep košček sveta," je dodala.

Še nekaj portretov smučarskih skakalcev:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Higher Longer Stronger⭐️ #skijumpingfamily #planica #fisskijumping #athlete #hopplandslaget

A post shared by Nina Djærff (@nina_djaerff) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⭐️Higher Longer Stronger @anzelanisek #skijumpingfamily #rawairtournament #vikersund #skijumper #fisskijumping

A post shared by Nina Djærff (@nina_djaerff) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@markuseisenbichler #skijumpingfamily #skijumper #skijumping #vikersund #rawairtournament #fisskijumping

A post shared by Nina Djærff (@nina_djaerff) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#freitag.richard #rawairtournament #fis #skijumper #rawairtournament #vikersund #fisskijumping

A post shared by Nina Djærff (@nina_djaerff) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⭐️ @johannforfang #skiflying #fisskijumping #athlete #norway #skijumpingfamily #slovenia #hopplandslaget

A post shared by Nina Djærff (@nina_djaerff) on

Preberite še:

Peter Prevc Sportal Peter se bo zakopal v delo, o trenerju v neposrednem odgovoru Jurij Tepeš Sportal Jurij Tepeš preživlja nočno moro in razmišlja o koncu kariere Planica 2018 Sportal Planiška lepotica že skoraj desetletje in pol čaka novega "čarovnika"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin