Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
21. 3. 2019,
13.51

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,78

7

Natisni članek

Jurij Tepeš kariera skoki

Četrtek, 21. 3. 2019, 13.51

5 let, 1 mesec

Bo po Robertu Kranjcu tudi Jurij Tepeš postavil smuči v kot?

Jurij Tepeš preživlja nočno moro in razmišlja o koncu kariere

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,78

7

Jurij Tepeš | Jurij Tepeš in negotovost o nadaljevanju ali zaključku kariere. | Foto Vid Ponikvar

Jurij Tepeš in negotovost o nadaljevanju ali zaključku kariere.

Foto: Vid Ponikvar

Ob odhodu slovenskih skakalcev v Planico je Robert Kranjec uradno potrdil, da bo letošnja Planica njegova zadnja v karieri. Zdaj je tudi Jurij Tepeš dal vedeti, da se spogleduje s tovrstno odločitvijo, čeprav bi rad še vztrajal do svetovnega prvenstva v poletih, ki ga prihodnje leto gosti prav naša Letalnica bratov Gorišek.

"Končno smo spet v Planici. Počasi bo konec sezone. Jutri bo bolj sproščeno. Danes je bila tekmovalna negotovost. Kvalifikacijski skok je bil preveč na sigurno. Današnji cilj sem izpolnil, jutri grem na polno," je Jurij Tepeš ocenil četrtkov dan na Letalnici bratov Gorišek.

Letošnja sezona se zanj spet ni razpletla po željah. Glavni trener Gorazd Bertoncelj mu je dal priložnost, da nastopi v svetovnem pokalu na letalnici v Oberstdorfu, kjer je bil dvakrat 26. Glede na to, da je znan letalec, si lahko točke obeta tudi na petkovi posamični preizkušnji v Planici.

Timi Zajc
Sportal Neverjetni Kobajaši, Zajc in Domen navduševala, starejši Prevc se je rešil padca

Možnost zaključka kariere po sezoni je odprta

Po četrtkovem dnevu je bil zadovoljen s skoki, v petek bo šel na polno. | Foto: Vid Ponikvar Po četrtkovem dnevu je bil zadovoljen s skoki, v petek bo šel na polno. Foto: Vid Ponikvar A je vse prej kot lepo: "To je nočna mora vsakega skakalca. Vedeti morate, da celotno leto treniramo na polno. Odrekamo se vsemu, potem pa ne dosežeš tistega, za kar treniraš. Letošnja sezona je bila zame porazna. Rad bi dobil v Planici še kakšno točko, da dobim motivacijo za naprej. Sicer bom videl, kako bo."

Nato je dodal, da razmišlja o slovesu, za katerega se je odločil tudi Robert Kranjec. "Tudi ta možnost je odprta. Po sezoni se bomo usedli. Zdaj je bilo preveč stvari na Smučarski zvezi Slovenije pred Planico. Po sezoni bomo videli, kje smo in kako smo. Ne bi rad delal stvari na pol. Vem, da sem vedno vsako stvar v življenju naredil stoodstotno. Če ne morem dosegati rezultatov na najvišji ravni, potem je brez zveze," razmišlja šele 30-letni Tepeš.

Robert Kranjec
Sportal Robert Kranjec se je odločil: Konec je! #video

Negotovost je v zraku

Želi si nastopiti na svetovnem prvenstvu v poletih, ki ga bo prihodnje leto gostila Planica. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Želi si nastopiti na svetovnem prvenstvu v poletih, ki ga bo prihodnje leto gostila Planica. Foto: Matic Ritonja/Sportida In kje je pri trenutno pri odločitvi? "Danes je malce boljše, drugače je bilo že bolje proti temu, da končam."

Niso rezultati v Planici tisti, ki bi ga prepričali. Kot je razbrati, si želi trenirati kot skakalci v A-reprezentanci, potem ko je padel v B-ekipo. "Želel bi imeti prave pogoje za trening. Vem, da lahko. Naslednje leto je svetovno prvenstvo v poletih v Planici. To bi bil moj največji cilj v karieri. Vem, da sem lahko tudi s povprečnimi skoki, kot danes, zraven. Sem pa dokazal, da sem lahko z dobrimi skoki tudi spredaj. Veliko imam pokazati, vendar na silo ne gre."

Najtežje mu je, ker dve leti trdo dela, pa nima rezultatov: "Vsemu se odrekam in ni rezultatov. Tega odrekanja je veliko – paziti moramo na hrano, počitek, na vse. Tega je 365 dni na leto. Enkrat mora biti dosti, čeprav vem, da imam še veliko pokazati. Nisem se še odločil."

Domen Prevc
Sportal "Ne vem. Nekako še nisem zrel ali kako bi rekel."
Robert Kranjec
Sportal "Spoštovanje ikoni, ob koncu kariere katere bo nastala praznina" #intervju
Robert Kranjec
Sportal Kranjcu bo pred zadnjim poletom z zastavico pomahala posebna oseba
Robert Kranjec
Sportal Ob kariernem slovesu letečega Kranjca: Nič mu ni bilo dano, ni bilo bližnjic
Ne spreglejte