SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nespodobna povabila, tek in želja po uspehu

1

termometer

 | Foto:
Lepotički Klari Krošelj, aktualni nosilki lepotnega naziva mis športa Slovenije, se izteka mandat. V soboto zvečer bo dobila svojo naslednico. Ravno pravi čas za zadnji intervju.

Vrniva se leto dni v preteklost. Prijavili ste se na tekmovanje za mis športa. Je bilo to za vas prvo lepotno tekmovanje? Da, res je, to sta bili zame prva prijava in prva, sladka zmaga.

Zakaj pa ste se odločili ravno za to tekmovanje? Predvsem zato, ker sem se vse življenje ukvarjala s športom in se mi je zdelo to simpatično tekmovanje, bolj pisano na mojo kožo kot na primer izbor za mis Slovenije ali mis Universe. Kot športnici mi je vseeno bližje.

S katerim športom pa se ukvarjate? Trenirala sem atletiko, tek na dolge proge.

Kako pa gledate na preostala lepotna tekmovanja? Zdijo se mi zanimiva, ampak mis športa daje prednost športu, kar mi je všeč.

Rekli ste, da ste aktivno trenirali tek na dolge proge. Zakaj se mlado dekle odloči za treniranje te discipline? Disciplina je res nekoliko osamljena, ampak imela sem odlično skupino atletinj, s katerimi sem trenirala in se odlično razumela. Sicer sem tek trenirala sama, ampak osnovni, kondicijski trening sem imela skupaj s preostalimi. To pomeni, da smo do petnajstega leta prijateljice skupaj trenirale tako skoke kot šprint, tekmovale pa smo različno.

Ste dosegli tudi kakšne vidnejše uspehe? Na mednarodni ravni ne, sem pa tekmovala za reprezentanco Slovenije kot pionirka in mladinka, in sicer v trobojih med državami v okviru ekipe. Izbrali so me, ker sem bila pred tem šolska državna prvakinja v krosu in gorskem teku, nisem pa bila na svetovnih tekmovanjih.

Zakaj vam je tek tako všeč? To je dobro vprašanje. Zdi se mi, da lahko med tekom povsem pozabim na preostali del življenja, svet okrog sebe. Ko tečeš, so možgani na paši, nekaj dobrega si naredil za telo. Ne potrebuješ veliko, le superge in greš, si v naravi, ne potrebuješ veliko denarja. Tek je najdostopnejši šport.

Koliko pa danes tečete? Še vedno tečem, tekmujem ne, saj sem dala prednost študiju, ampak zase pa še tečem.

Je bila želja po zmagi na lepotnem tekmovanju velika, primerljiva z željo po zmagi v športu? Pri športnem tekmovanju je rezultat odvisen od tega, koliko dela vložiš v svoj cilj, veš, kaj lahko pričakuješ ter kakšen je tvoj cilj. Pri lepotnem tekmovanju pa ne veš, kaj pričakovati, ni pravila, da ti bo, če nekaj narediš, to dejansko prineslo zmago. Si, kar si, in če s tem očaraš žirijo, je to dobro. Pri športu vedno vem, kakšne so moje sposobnosti, kakšen je osebni rekord, na lepotnem tekmovanju pa nisem vedela, kaj naj pričakujem, kako se bom odrezala, konec koncev imajo vsake oči svojega malarja in nisem vedela, ali jim bom sploh všeč.

Kaj se je spremenilo za vas, ko ste postali mis športa? Zdi se mi, da sem dobila kup novih poznanstev, ki so še kako koristna. Spoznala sem veliko ljudi, kar mi je bilo všeč, drugi so me prepoznavali na cesti, na osebnostni ravni pa se, odkar imam ta naziv, ni spremenilo nič.

Medijsko niste bili ravno močno prisotni. Je za to kakšen poseben razlog? Ko sem zmagala, sem morala dati prednost študiju, ker je naneslo tako, da je vse sovpadalo. Izbrala sem si študij stomatologije, imela sem maturo, za katero sem se morala veliko učiti, saj so bili pogoji za vpis precej strogi. Imela sem tudi obveznosti pri atletiki, čakalo me je ekipno evropsko prvenstvo. Veliko so me klicali, a se nisem mogla odzvati na vsa vabila, saj sem imela veliko obveznosti. Žal nisem mogla izpeljati vsega, sem pa prepričana, da sem zase iztržila dovolj.

Kako pa? Zame je bilo to eno najlepših let v mojem življenju. Ničesar ne bi spremenila. Spoznala sem veliko slovenskih športnikov, kar je bila od nekdaj moja želja, saj sem jih vedno občudovala. Imela sem priložnost spoznati Petra Prevca, kar je zame veliko. Tine Maze na žalost nisem spoznala. Sodelovala sem lahko na številnih prireditvah, udeležila sem se tudi tedna moda, skratka lahko rečem, da je bilo to lepo leto. V medijih se nisem toliko izpostavljala, je pa za mano nekaj dobrih poslovnih sodelovanj.

Če bi vas neko dekle ustavilo na cesti in vas vprašalo, zakaj naj ne tekmuje za mis športa, kaj bi ji odgovorili? Glede tega, zakaj ne, ne morem reči ničesar, saj so moje izkušnje zelo lepe. Svetovala bi ji le, naj pazi na medije in se pripravi, da je ne bodo vpletli v svoje spletke.

Ste kot mis dobili kakšna nespodobna povabila? Ne, nisem, sicer pa bi takšne stvari zavrnila. Nisem te vrste dekle! Vedno premislim, v kaj se spuščam, in mislim, da ne dajem takšnega vtisa. Morda tudi zato tega ni bilo.

Lepotni naziv boste predali. Vam bo kaj hudo? Da, bo. Zdaj, ko sem spremljala nove tekmovalke, sem imela kar nekaj takšnih občutkov, v meni je bilo kar nekaj nostalgije. Seveda bom to pogrešala, seveda mi bo malo tudi hudo, a čas je, da odstopim krono drugemu dekletu, naj malce uživa še ona (smeh).

Pa ste med dekleti že našli svojo zmagovalko? Dekleta sem spoznala, ogledala sem si jih in kar nekaj je zelo simpatičnih. Svoje favoritinje nimam, mislim pa, da bo žirija izbrala pravo dekle. Tako kot vedno, čeprav bo odločitev kar težka (smeh).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin