Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 4. 2021,
18.13

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Natisni članek

obtožbe spolno nadlegovanje Kevin Spacey

Petek, 23. 4. 2021, 18.13

3 leta

Na igralca Kevina Spaceyja letijo nove obtožbe o spolnem nadlegovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

kevin spacey | Spacey se v zadnjem času redko pojavlja v javnosti. | Foto Reuters

Spacey se v zadnjem času redko pojavlja v javnosti.

Foto: Reuters

Ameriški igralec Kevin Spacey naj bi otipaval asistenta iz produkcije priljubljene televizijske serije Hiša iz kart.

Zaupna arbitraža med Kevinom Spaceyjem in njegovim nekdanjim delodajalcem razkriva nove skrb vzbujajoče obtožbe zoper prejemnika oskarja. Otipaval naj bi mladega asistenta iz produkcije serije Hiša iz kart in igralca, ki je želel priti na avdicijo. Spaceyjeve domnevne kršitve naj bi močno okrnile ugled serije. Več članov igralske zasedbe in ekipe serije Hiša iz kart je njegovo vedenje opisalo kot plenilsko.

Kevin Spacey s soigralko Robin Wright | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kevin Spacey s soigralko Robin Wright Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Obtožbe se kar vrstijo

Te obtožbe so le ene izmed številnih, zaradi katerih je podjetje Media Rights Capital leta 2019 v tožbi od Spaceyja zahtevalo deset milijonov dolarjev odškodnine (slabih 8,3 milijona evrov), je razkril Hollywood Reporter. Podjetje Media Rights Capital je v izjavi leta 2017 priznalo kršitev, ki se je zgodila, in se opravičilo zanjo. "V prvem letu produkcije, leta 2012, je nekdo iz skupine vložil pritožbo zaradi posebne pripombe in geste Kevina Spaceyja." Družba je trdila, da je "nemudoma ukrepala" in da so bili "prepričani, da je bila težava rešena".

Igralec se je na obtožbe odzval z očitki, da mu podjetje Media Rights Capital dolguje denar, saj so mu nezakonito zadržali odškodnino, potem ko so se očitki, da je spolno napadal mladoletnike, leta 2017 prvič pojavili.

Zaradi spolnega nadlegovanja ga tožijo v Londonu, New Yorku in Los Angelesu. | Foto: Reuters Zaradi spolnega nadlegovanja ga tožijo v Londonu, New Yorku in Los Angelesu. Foto: Reuters

Pravni dokumenti vsebujejo očitke o bizarnem vedenju Spaceyja. Kot poroča The Hollywood Reporter, je igralec med zaslišanjem zaplesal ter zapel pesmi Oklahoma in Brigadoon.

Spacey se v zadnjem času redko pojavlja v javnosti, trenutno ga zaradi spolnega nadlegovanja tožijo v Londonu, New Yorku in Los Angelesu. Obtožbe na svoj račun je že večkrat zanikal, poroča Page Six.

Preberite tudi:

Ari Behn
Trendi Umrla še ena žrtev spolnega nadlegovanja Kevina Spaceyja #video
Kevin Spacey
Trendi Kevin Spacey zanika otipavanje najstnika #video

 

Ne spreglejte