SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Ex Pontu slavila predstava makedonske režiserke Sofije Ristevske

4

termometer

Občinstvo je na 19. mednarodnem festivalu Ex Ponto najvišjo oceno podelilo predstavi Federica Garcie Lorce Dom Bernarde Albe ali Ženske brez moškega in to je vse režiserke Sofije Ristevske.

Predstava je nastala v produkciji Mal dramskega teatra iz makedonske Bitole.

Ristevska je diplomirala iz gledališke režije na Državni akademiji za gledališke in filmske umetnosti Krsto Sarafov v bolgarski prestolnici. Magistrski študij scenografije je zaključila na beograjski Univerzi za umetnost. Doslej je režirala več kot 20 predstav v makedonskih in bolgarskih gledališčih. Predstava Dom Bernarde Albe je njeno tretje sodelovanje z Mal dramskim teatrom iz Bitole, piše na spletni strani festivala.

Drugo mesto si je prislužila predstava Patriotic Hypermarket v režiji Dina Mustafića in produkciji Asocijacije Kulturanova iz Novega Sada. Tretje mesto pa si delita predstava Gorski venec v režiji Diega de Bree in produkciji Črnogorskega narodnega gledališča ter glasbeno plesni spektakel MiCRO. Pod spektakel, ki je nastal v produkciji Compagnie derniere minute iz Francije, se podpisuje koreograf in režiser Pierre Rigal.

Letošnji Ex Ponto je ponudil 14 predstav, med njimi pet domačih premier. Vodilna tema pri izboru predstav je bila vprašanje novih ali starih vrednot.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin