Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2023,
19.10

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,13

33

Natisni članek

Miss Universe mis Universe lepotni izbor

Sreda, 1. 2. 2023, 19.10

1 leto, 2 meseca

Mis Rusije: Na svetovnem izboru so me dekleta izobčila, dobivala sem grožnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,13

33

Ana Linikova | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V zakulisju letošnjega izbora Miss Universe se je dogajala prava hladna vojna, trdi lepotica, ki je na tekmovanju predstavljala Rusijo.

Aktualna mis Rusije Ana Linikova je po vrnitvi z izbora Miss Universe, ki je bil sredi januarja v New Orleansu v ZDA, udarila s kritikami na račun organizatorjev, pa tudi svojih sotekmovalk, ki naj bi se je ves čas izogibale.

V intervjuju za časopis Večerna Moskva je 22-letna Linikova izjavila, da je bila med izborom tarča "neprekinjenih žalitev in groženj na družbenih omrežjih", ki naj bi jih pošiljali spletni uporabniki iz Ukrajine, pa tudi njeni dolgoletni znanci iz te države.

Linikova v intervjuju sicer ni neposredno omenila vojne med Rusijo in Ukrajino, je pa namignila, da je bila zaradi nje na tekmovanju "izobčena".

Ana Linikova bo Rusijo zastopala tudi na majskem izboru za mis sveta. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ana Linikova bo Rusijo zastopala tudi na majskem izboru za mis sveta. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Mnoga dekleta so se me začela izogibati, ko so izvedela, od kod sem," je dejala, "dekleti iz Ukrajine in Švice sta pred menoj bežali kot pred požarom."

Dodala je, da ji je žal, da mis Ukrajine Viktorija Apanasenko ni želela govoriti z njo le zato, ker je Rusinja. "Skušala sem vzpostaviti stik, a je bilo vse zaman. Vsi so videli, kako se obnaša, sama se je tako odločila, in ne zamerim ji," je še izjavila Rusinja.

In čeprav mis Ukrajine v živo ni hotela govoriti z rusko konkurentko, v pogovoru za Daily Beast ni varčevala z besedami na njen račun. "Vse do zadnjega trenutka sem upala, da bo mis Rusije prišla do mene in se mi opravičila, a je hotela le, da skupaj posnameva selfie, verjetno v propagandne namene," je povedala Viktorija Apanasenko, "o vojni ni spregovorila niti besede, in povedali so mi, da bi bilo to zanjo zelo nevarno."

Mis Ukrajine Viktorija Apanasenko | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mis Ukrajine Viktorija Apanasenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

28-letna Ukrajinka je še dejala, da po njenem mnenju organizatorji izbora Miss Universe niso razumeli, kako je nanjo vplivala prisotnost Rusinje: "Več kot hvaležna sem jim za podporo, toda nisem prepričana, da razumejo, kako sem se počutila, ko sem stala in se smehljala na istem odru kot mis Rusije, ki je nosila obleko rdeče barve, barve krvi."

Mis Rusije v obleki, ki je z barvo zmotila ukrajinsko predstavnico. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mis Rusije v obleki, ki je z barvo zmotila ukrajinsko predstavnico. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Mis Universe je sicer letos postala Američanka, 28-letna R'Bonney Gabriel, prva ameriška mis s filipinskimi koreninami. V nagovoru ob prejemu krone je povedala, da se bo med drugim zavzemala za dvig najvišje starostne meje za tekmovanje, ki je trenutno 28 let. "Kot ženska mislim, da nas starost ne določa," je dejala in dodala, da je njen glavni moto "kdaj, če ne zdaj".

Oglejte si še:

Mister Slovenije 2022
Trendi Mister Slovenije 2022 je Al Sivka #foto
Fabiola Valentin in Mariana Varela
Trendi Poročili sta se mis Argentine in mis Portorika
Ne spreglejte