SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Menedžer, ki bo poskrbel, da bo Bar najbolje obiskan lokal v Ljubljani

4

termometer

 | Foto:
Denis Vikić je gostinec z 12-letnimi izkušnjami in menedžer treh uspešnih ljubljanskih lokalov, v tej vlogi pa ga bomo videli tudi v Baru, novem šovu na Planet TV.

To pomlad na Planet TV prihaja resničnostni šov Bar, v katerem bo naloga tekmovalcev voditi lokal. Tisti, ki bo iz igre izpadel zadnji, bo domov odnesel 50 tisoč evrov. Šov se bo tokrat odvijal visoko nad mestom, v ljubljanskem Nebotičniku, nad tekmovalci pa bo v vlogi menedžerja bdel Denis Vikić. Z njim smo se 80 metrov nad tlemi pogovarjali o njegovi vlogi, ljubljanski klubski sceni in prihodnosti Nebotičnika.

Kaj vas je prepričalo, da ste se pridružili ekipi? Že ko sem spremljal prvo in drugo sezono Bara, sem si želel biti v tej vlogi. Takrat sem še delal v klubu Global. Ko se mi je tokrat ponudila priložnost, sem jo zgrabil z obema rokama.

Kakšna je vaša vloga v šovu? Kot menedžer bara bom usmerjal in nadzoroval tekmovalce, dajal jim bom navodila, naloge in skrbel, da bo Bar najbolje obiskan lokal v Ljubljani.

Kakšen šef boste? Se vas morajo tekmovalci bati? Odvisno od situacije. Lahko sem prijazen, pa tudi zelo strog. Odvisno je tudi od tega, kakšni bodo tekmovalci.

Med tekmovalci bo zagotovo veliko mešanih značajev. S kakšnimi bo največ težav? S takšnimi, ki so po domače povedano najbolj pametni in mislijo, da vse znajo. Ampak tudi njih se bo dalo obvladati.

Kakšne kandidate si želite? Najlažje delam s takšnimi, ki še nič ne znajo, da jih lahko vpeljem v svoj sistem.

Ampak takšni se morajo še toliko več naučiti … To je res. Ampak lažje je nekoga naučiti vse od začetka, kot spreminjati nekoga, ki že vse zna. Je pa res, da potrebujemo tri, štiri izkušene barmane, da bo pijača dobro zmešana.

Kaj pa bo s tistimi, ki trenutno delajo v Nebotičniku? Še naprej bodo delali v 10. in 12. nadstropju, po potrebi pa tudi v 11., torej v Baru. Sicer pa se je pol ekipe na Bar tudi prijavilo, tako da si jih precej želi biti v šovu.

Koliko obiskovalcev bo sprejel bar? Nebotičnik sprejme 420 ljudi, klub, kjer bo potekal šov, pa sprejme okoli 250 obiskovalcev.

Boste med šovom napolnili klub? Pričakujemo veliko ljudi, sploh ob četrtkih, petkih in sobotah, svoje bo naredila tudi televizija.

Bo vstop odprt za vse? Bo. Že spodaj na vhodu bodo varnostniki, ki bodo usmerjali goste. Ti bodo obveščeni, da se v klubu snema in da se lahko zgodi, da bodo na televiziji.

Kaj pa bo s turisti? Seveda moramo tudi njih opozoriti na to. Napisi bodo viseli tudi v angleščini. Sicer pa gredo lahko še vedno na teraso, kjer se ne bo snemalo.

Vodenje bara je stresno že samo po sebi. Kako bodo na to vplivale še kamere? Zame je to eden večjih izzivov. Ne vem, kako se bom obnesel pred kamero, izkušenj s tem nimam. Malo smo že vadili, bomo videli …

Tekmovalci bodo morali tudi živeti skupaj. Bi se kdaj spustili v takšno vlogo? Mogoče prej, ko sem bil mlajši. Zdaj si tega ne bi več privoščil.

To, da bodo delali in živeli skupaj, jih lahko zbliža, lahko pa si bodo šli še bolj na živce … Mislim, da bo zaradi tega še več trenj. Ko delaš osem ur skupaj in moraš po možnosti še malo podaljšati delovnik, si greš že z vsemi na živce in greš najraje sam domov.

Po čem bo letošnja sezona šova drugačna od prejšnjih? Težko rečem, odvisno, kakšne scenarije bo pripravila ekipa. Drugačno bo že to, da bo lokal vedno poln. Lokacija je "top", Nebotičniku je do zdaj manjkalo nekaj reklame. Veliko mojih prijateljev dolgo ni vedelo, kje so vrata Nebotičnika, pa so Ljubljančani. To se bo z Barom spremenilo, kar je super. Potrudili se bomo, da bo zabava za vse generacije, ne le za tiste od 18 do 25 let, ampak tudi za tiste nad trideset.

Je to tisto, kar manjka ljubljanski klubski sceni? Manjka prav kakšen klub, ki bi bil namenjen starejši generaciji. V Ljubljani se mladi zabavajo v Topu in Cirkusu, če prideš v katerega od njih in si starejši od trideset let, se počutiš še bolj starega. To nam manjka in to bomo poskusili nadoknaditi, tudi ko se snemanje konča.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin