Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
7. 5. 2015,
15.42

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Pivo in cvetje Laško pivo Šank Rock Modrijani Tanja Žagar Maja Založnik Nuška Drašček Tinkara Kovač

Četrtek, 7. 5. 2015, 15.42

11 mesecev, 1 teden

Letošnje Pivo in cvetje obljublja veliko raznovrstne glasbe

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prireditev se v celoti vrača na ulice Laškega, vsa dogajanja na vseh odrih bodo letos brezplačna. Vpletenost domačega prebivalstva je posebnost med tovrstnimi festivali, so prepričani organizatorji.

"Laško bo edini kraj, kjer bo skupino Europe v sklopu njihove letošnje turneje mogoče poslušati brez vstopnine," je ob predstavitvi letošnjega glasbenega programa na festivalu Pivo in cvetje, katerega tradicija je dolga že 51 let, povedal programski direktor festivala Urban Centa.

V Laškem pa se bo med 16. in 19. julijem vrstilo še veliko drugih glasbenikov različnih zvrsti. Svoj oder dobivajo letos tudi DJ-i in otroci, s čimer so, kot pravi Centa, zaokrožili glasbeno ponudbo, oder Zlatorog pa se vrača na Trubarjevo nabrežje v Laško. Imena vseh glasbenikov, ki bodo nastopali na laških odrih, sicer še niso želeli razkriti, od domačih pa bodo zagotovo nastopili MI2, Jackson, Šank Rock, Modrijani, Tanja Žagar, Alpski kvintet, Oto Pestner, Maja Založnik, Nuška Drašček, Tinkara Kovač …

Iz bližnjih držav so na seznamu glasbenih izvajalcev med drugimi tudi S.A.R.S, Hladno pivo, Russkaja in Klapa Maslina, med preostalimi tujimi izvajalci pa so svoj nastop potrdili Steve Salas, Katrina Leskanich, ki jo poznamo predvsem kot pevko skupine Katrina & The Waves, Carlos de Nicaragua, Vanny Jordan y su Banda ter drugi. Tematsko opredeljeni odri Oder Zlatorog, ki se vrača na Trubarjevo nabrežje v Laško, bo po godu predvsem ljubiteljem rock glasbe, oder Jubilejnik pa bo postregel predvsem ljubiteljem slovenske narodno-zabavne glasbe s pridihom dalmatinskih ritmov. Oder Club na dvorišču občine Laško bo ustvarjal pristnejše klubsko vzdušje s tremi tematskimi podsklopi: prvi večer bo balkansko-ciganski, čeprav izvajalcev z Balkana sploh ne bo, petek bo v znamenju ženskih vokalov, v soboto pa bodo prevladovali latino ritmi. Nov oder Malt bo dal prostor ljubiteljem elektronske glasbe, saj se bodo na njem predstavili in tekmovali DJ-i. Med letošnjimi novostmi je tudi prostor za otroško glasbo in igro v zdraviliškem parku hotela Thermana. Drugačni od drugih sorodnih dogodkov Kar Pivo in cvetje loči od sorodnih festivalov v bližnji in daljši okolici, je zagotovo vpletenost domačega prebivalstva ter vpletenost krajevne ponudbe in domače obrti, so prepričani organizatorji. Ob tem ponosno dodajajo, da bo s svojo ponudbo v festival vključenih med 700 in tisoč tamkajšnjih prebivalcev, kar bo celotnemu dogajanju dalo še veliko širšo vsebino in pomen. O tem delu ponudbe kakor tudi o vseh drugih novostih bodo organizatorji obveščali javnost predvsem prek svoje spletne strani.

Ne spreglejte