Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 3. 2018,
14.51

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Natisni članek

izpoved nosečnost rojstvo porod Kim Kardashian

Sreda, 14. 3. 2018, 14.51

6 let, 1 mesec

Kim Kardashian razkrila travmatičen porod: "Lahko bi izkrvavela"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Kim Kardashian | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pred dvema mesecema se je 37-letna zvezdnica razveselila tretjega otroka, deklice Chicago, ki jo je rodila nadomestna mama. Kim je imela namreč med prvima dvema nosečnostma hude težave, med drugim porodom bi lahko celo izkrvavela.

Kim Kardashian je odkrito spregovorila o težavnih nosečnostih in nevarnih porodih, ki sta za njo, ter se razgovorila o tretji nosečnosti, za katero sta bila z možem, raperjem Kanyejem Westom, primorana izbrati nadomestno mamo.

V tretje je imela možnost izbrati punčko

Med drugim je zvezdnica razkrila, da sta imela s Kanyejem možnost izbiranja spola. Ko so ju embriologi vprašali, ali naj v nadomestno mamo vstavijo moški ali ženski zarodek, sta Kim in Kanye izbrala ženskega. "To je precej delikatna zadeva. Kako se odločiš med fantkom in punčko? Na koncu sem zdravnike vprašala, kateri zarodek je bolj zdrav, vitalen, nato pa sva na podlagi tega izbrala ženski zarodek," je razkrila za revijo Elle.

 

Baby Chicago

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Z nadomestno mamo se je takoj ujela, nobenega dvoma ni bilo, da je izbrala pravo osebo, je še povedala. A na začetku se je težko sprijaznila z mislijo, da tretjega otroka ne bo sama nosila pod srcem. "Čeprav sem zaradi zapletov sovražila nosečnost, sem si vseeno po tiho želela, da bi lahko to izpeljala sama. Najtežje je prepustiti nadzor, sploh na začetku. A potem sem se navadila in izkušnja z nadomestno mamo je bila res prekrasna."

Še danes boli spomin na travmatično rojstvo North in Sainta

Ker je imela zvezdnica med prvima dvema nosečnostma tako hude težave, sploh ni bilo možnosti, da bi sama še enkrat srečno donosila in predvsem rodila otroka. "Ko rodiš, moraš za otrokom poroditi še posteljico. A moja se je zataknila, kar je nevarno. To je razlog, da ženske še danes umirajo med porodom – če začneš krvaveti in ne morejo ustaviti krvavitve .. Lahko bi izkrvavela," je pojasnila in dodala: "Da so mi jo nekako spravili ven, so morali narediti res odvratno stvar – zdravnik je z roko segel vame in mi jo izpraskal, kar je bilo res zelo boleče." Pravi, da je spomin na rojevanje prvih dveh otrok še vedno zelo boleč in travmatičen.

Pa vendar še vedno ne misli, da ima zdaj dovolj otrok. Pravi, da se poigrava z idejo o še enem otroku, a več kot štirih zagotovo ne bo imela: "Mislim, da več kot štirih ne bi zmogla vzgajati. Že zdaj sem velikokrat zelo na tesnem s časom. Poleg tega se mi zdi, da si mora vsaka mama vzeti enako časa kot za otroke tudi za moža."

Ne spreglejte