Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 4. 2020,
8.06

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

1

Natisni članek

Kanye West Forbes

Nedelja, 26. 4. 2020, 8.06

3 leta, 11 mesecev

Kanye West tudi uradno milijarder, koliko ima pod palcem? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

1

Ameriški raper Kanye West je končno dočakal to, kar si je tako dolgo želel. Zahvaljujoč športnim copatom Yeezy, ki jih ustvarja skupaj z blagovno znamko Adidas, je pristal na lestvici milijarderjev, ki jo pripravlja revija Forbes.

Raper Kanye West je končno pristal na Forbesovi lestvici milijarderjev. Njegovo premoženje, ki ga je zgradil na nepremičninah in športnih copatih, ocenjujejo na 1,3 milijarde dolarjev. | Foto: Getty Images Raper Kanye West je končno pristal na Forbesovi lestvici milijarderjev. Njegovo premoženje, ki ga je zgradil na nepremičninah in športnih copatih, ocenjujejo na 1,3 milijarde dolarjev. Foto: Getty Images Premoženje kontroverznega ameriškega raperja Kanyeja Westa, moža resničnostne zvezdnice Kim Kardashian, so pri reviji Forbes ocenili na 1,3 milijarde dolarjev oz. nekaj več kot 1,2 milijarde evrov.

Levji delež naj bi ustvaril s prodajo teniških copat Yeezy, ki jih je ustvaril v sodelovanju z blagovno znamko Adidas, nekaj bogastva pa je vezanega tudi na številne nepremičnine, ki jih ima v lasti.

42-letni raper, znan tudi po svoji privrženosti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, je pred tem sodeloval z blagovno znamko Nike, a so sodelovanje leta 2013 prekinili, ko je začel graditi svoj imperij z Adidasom. Prvi teniški copat Yeezy, za katerega lahko odštejete tudi več kot 200 dolarjev, je na tržišče lansiral leta 2015.

Pri Forbsu so zapisali, da je West dolga leta pritiskal nanje, naj ga uvrstijo na seznam milijarderjev, a mu do zdaj ni uspelo priložiti ustreznih dokazov.

Tudi zdaj z objavo ni bil povsem zadovoljen, saj pravi, da je "težak" 3,3 milijarde dolarjev in ne "samo" 1,3 milijarde. 

West je po Jay-Z-ju drugi ameriški raper, ki mu je uspelo prodreti na prestižen seznam milijarderjev, kjer močno vodi ustanovitelj internetnega veletrgovca Amazon Jeff Bezos, ki se lahko pohvali s premoženjem v vrednosti 145,7 milijarde dolarjev oziroma 133,8 milijarde evrov.

Kanye West | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Na seznamu je tudi Westova svakinja Kyle Jenner, ki je bogastvo ustvarila s svojo kozmetično linijo. Leta 2018 je z 21 leti postala najmlajša milijarderka v zgodovini.

Ne spreglejte