Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 1. 2024,
11.58

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

raper proteza Kanye West

Četrtek, 18. 1. 2024, 11.58

3 mesece, 1 teden

Kanye West spet razburja: na zobe si je namestil protezo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Kanye West | Kanye West oziroma Ye si je dal vse zobe nadomestiti s protezo iz titana. | Foto Guliverimage

Kanye West oziroma Ye si je dal vse zobe nadomestiti s protezo iz titana.

Foto: Guliverimage

Kontroverzni ameriški raper Kanye West je spet poskrbel za potezo, ki je dvignila marsikatero obrv. Na zobe si je dal namreč namestiti trajno umetno protezo, ki je stala 850 tisoč dolarjev (780 tisoč evrov).

Kontroverzni 46-letni raper Kanye West še naprej šokira in razburja javnost, potem ko je v preteklosti nase opozoril že z bosonogo hojo po Benetkah ter dobil dosmrtno prepoved vstopa v beneške vodne taksije, poleg tega nase opozarja tudi z nenavadnimi oblačili. Njegovemu zgledu sledi tudi njegova žena Bianca Censori. Zdaj je šel raper še korak dlje.

Na zobe si je dal namestiti protezo iz titana. Viri za britanski tabloid Daily Mail trdijo, da je Kanye proteze oblikoval sam in da so te celo dražje od diamantov. Fotografijo je delil na svojem Instagram profilu.

"Strokovni izraz je fiksna protetika. So fiksni in trajni. To presega furnirje ali grillse. To ni podobno ničemur, kar je bilo storjeno prej," je povedala anonimna oseba blizu Yeja. Gre za tako imenovano eksperimentalno zobozdravstvo.

"Vsadki so narejeni iz titana in drugih plemenitih kovin, vključno s paladijem in platino na različnih mestih glede na lastnosti, ki se zahtevajo od različnih elementov," je dejal vir.

Kanye West thumb | Foto: Instagram/kanyewest Foto: Instagram/kanyewest

Za novi videz odštel skoraj 800 tisoč evrov

Celotna cena proteze, ki jo nosi raper, naj bi stala okoli 850 tisoč dolarjev, protezo pa mu je namestil zobozdravnik Thomas Connelly z Beverly Hillsa. Za tovrstno Kanyejevo potezo naj bi raperja navdihnil lik Jamesa Bonda Jaws, ki ga igra Richard Kiel, ki je znan po svojih kovinskih zobeh.

"Z Yejem mi je bilo na vsakem koraku v veselje delati. Njegova vizija oblikovanja edinstvene umetnosti presega zobozdravstveno napredovanje. Združitev njegove vizije z zobozdravstveno znanostjo je ustvarila nov videz, ki je epski," je za britanski Daily Mail povedal zobozdravnik.

Pred dnevi se je udeležil ogleda košarkarske tekme. | Foto: Profimedia Pred dnevi se je udeležil ogleda košarkarske tekme. Foto: Profimedia

Že leta 2010 naj bi Kanye svoje spodnje zobe nadomestil z diamanti in zlatom ter izjavil: "To je nekaj, kar se pričakuje od rock zvezde." Tudi Westova hči North, ki jo ima iz zakona z resničnostno zvezdnico Kim Kardashian, je tako kot njen oče na svojem TikToku delila, da ima na zobeh nameščen zobni nakit.

Preberite še:

Bianca Censori in Kanye West v Vegasu
Trendi Ženo slavnega raperja so si zaradi njene oprave ogledovali vsi #video
Kanye West
Trendi Kontroverzni raper, ki je poveličeval Hitlerja, se je opravičil
Kanye in Bianca
Trendi Kanye West dobil dosmrtno prepoved vstopa v beneške vodne taksije #video
Ne spreglejte