SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jana Koteska po premaganem raku živi polno življenje (video)

4

termometer

 |  | Foto:

Slovenska manekenka Jana Koteska, ena od najbolj dejavnih oseb v boju proti raku dojke, po zmagi nad zahrbtno boleznijo in uspešnem okrevanju živi polno življenje.

Uspešni slovenski manekenki se je zgodilo tisto, česar si ne želi nobena ženska. Jana Koteska je na svoji dojki pred leti otipala bulico, kljub temu da so zdravniki najprej rekli, da je povsem nenevarna, pa mladenka na srečo ni odnehala. Ko so košček tkiva odvzeli na pregled, se je Jana spopadla z diagnozo, ki se je je bala že prej. Mlada in pogumna se je odločila, da spremenjene celice, kot je poimenovala svojo bolezen, ne bodo zmagale. "Takrat sem si rekla, bom pa prva pri nas, ki se je fotografirala brez las," se spominja Jana, ki je bila na modni brvi nekajkrat celo z lasuljo.

Jana Koteska | Foto: Med bojem, v katerem je bila odločena, da se bo izognila vsemu, kar jo je prej v življenju dušilo, so jo najbolj spodbujali starši. Kljub temu da je Jana raka premagala, pa je ostala brez obeh dojk.

Kljub temu da so se spremenjene celice razvile le na eni dojki, so ji namreč zaradi strahu pred ponovitvijo odstranili obe.

Po operaciji je bilo Jani hudo, v prsnem košu jo je tiščalo, a je po 14 dneh že skakljala naokrog. Jana se je pozneje odločila za rekonstrukcijo dojk, najprej je imela v njih vrečke z vodo, ki so raztegovale kožo, pozneje pa je dobila silikonske vsadke in Janine prsi so po operacijah in rekonstrukciji videti kot prej.

 | Foto:

Jana se zaveda, da ji je pri zdravljenju pomagala medicina, a trdi, da brez pravega odnosa ne gre. Trdno je odločena, da stres v njenem življenju nima kaj iskati. 

Svoje možgane je prepričala, da si stvari ne žene več tako k srcu, s psičko hodi na sprehode, pazi, kaj in koliko je, prehranjuje se večkrat na dan, živi aktivno življenje.

Jana je obiskovala ljudi, s katerimi se je dobro počutila, še vedno pa si ne dovoli, da bi psiha premagala njeno zdravje. Jana je aktivna članica organizacije Europa Donna, s svojimi nasveti in izkušnjami pa tudi neprecenljiva pridobitev organizacije. Sama trdi, da je z boleznijo le pridobila in da za vsako stvar, ki se nam zgodi na svetu, obstaja razlog.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin