SiolNET. Trendi Svet znanih
4,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jan Plestenjak kupil Muro, ker želi, da ostane v slovenskih rokah

4,36

termometer

Jan Plestenjak
Foto: Bojan Puhek

Slovenski glasbenik je za tri blagovne znamke nekdanjega tekstilnega velikana oddal najvišjo ponudbo.

Novi lastnik blagovnih znamk Mura je Jan Plestenjak, poročajo Finance. Slovenski glasbenik je namreč oddal najvišjo od treh ponudb za blagovne znamke, ki jih je že nekaj časa, do zdaj neuspešno, prodajal Igor Bončina, stečajni upravitelj podjetja Arum, ki je nastalo na pogorišču nekdanje Mure.

Plestenjak oziroma njegovo podjetje Talent-Planet je za Murine blagovne znamke ponudilo 3.300 evrov, ob čemer velja omeniti, da je stečajni upravitelj zanje do zdaj poskušal iztržiti več kot 40 tisoč evrov.

"Mnogo prekmurskih družin je dalo svoje srce in dušo za to znamko"

Novi lastnik Murinih blagovnih znamk se s tekstilno industrijo za zdaj ne namerava ukvarjati, ampak se je za nakup odločil predvsem zato, ker je želel, da Mura ostane v slovenskih rokah, je pojasnil na Facebooku.

Vesel sem, da bo znamka Mura ostala v slovenskih rokah. Znamka, ki je bila vcasih ponos slovenske tekstilne industrije....

Posted by Jan Plestenjak on Monday, October 12, 2020

"Vesel sem, da bo znamka Mura ostala v slovenskih rokah. Znamka, ki je bila včasih ponos slovenske tekstilne industrije," je zapisal, "mnogo prekmurskih družin je dalo svoje srce in dušo za to znamko. Tudi če ostane obešena v mojem studiu, med zlatimi in platinastimi ploščami, bo ostala v Sloveniji. Morda pa nekoč spet dvigne svoja krila. S spoštovanjem do vseh krojačev in šivilj, ki so jo soustvarili."

Preberite še:

Jan Plestenjak Trendi "Ko na koncertu ne dam več dovolj, vem, da moram za nekaj časa nehati" #intervju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 83
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin