Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 8. 2023,
11.34

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

Natisni članek

Albanija Edi Rama Giorgia Meloni

Petek, 18. 8. 2023, 11.34

8 mesecev, 2 tedna

Italijanska premierka na oddihu v Albaniji, družbo ji je delal albanski premier

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12
Albanija | V Albaniji naj bi letos dopustovalo okoli 500 tisoč Italijanov, med njimi je bila za nekaj dni tudi italijanska premierka. | Foto Shutterstock

V Albaniji naj bi letos dopustovalo okoli 500 tisoč Italijanov, med njimi je bila za nekaj dni tudi italijanska premierka.

Foto: Shutterstock

Giorgia Meloni je oddih v Apuliji za nekaj dni prekinila in čez Jadransko morje odpotovala k albanskemu kolegu.

Italijanska premierka Giorgia Meloni, ki avgustovske počitnice z družino preživlja na obali Apulije, je na povabilo albanskega kolega Edija Rame nekaj dni dopusta preživela na drugi strani Jadrana, na albanski obali.

V začetku tega tedna je s partnerjem in hčerko iz Apulije s trajektom odplula v Vlorë, kjer jo je sprejel Rama. Tam je italijanska premierka ostala nekaj dni, zdaj pa se je albanski premier tudi na družbenih omrežjih pohvalil z njenim obiskom in ob skupni fotografiji na Instagramu zapisal: "Sestra Albanije in brat Italije. Hvala, Giorgia, bilo mi je v čast."

Melonijeva goljufive turiste označila za idiote

Italijansko veleposlaništvo v Tirani je danes na zahtevo premierke Giorgie Meloni poravnalo neplačan račun italijanskih turistov, ki so v začetku tedna brez plačila pobegnili iz restavracije v albanskem mestu Berat. Melonijeva je ob tem turiste označila za idiote, veleposlaništvo pa je izrazilo upanje, da se takšni incidenti ne bodo ponovili.

Premier Rama ji je povedal, da je skupina italijanskih turistov v začetku tedna pobegnila iz restavracije v mestu Berat, ne da bi poravnala svoj račun. Kot navaja francoska tiskovna agencija AFP naj bi šlo za štiri Italijane, ki so restavracijo oškodovali za 80 evrov.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edi Rama (@ediramaal)

Giorgia Meloni in Edi Rama sta že večkrat poudarila, da sta tako njuni državi kot onadva osebno v zelo dobrih odnosih, s skupnimi počitnicami v Albaniji pa sta to še potrdila.

Rama je italijansko kolegico v Albanijo povabil tudi zato, ker so zaradi ugodnih trajektnih povezav in prav tako ugodnih nastanitev tam letos dopustovali številni Italijani, skupaj naj bi jih prišlo okoli pol milijona. Edi Rama je to pred kratkim označil celo za "kontraizseljevanje" v primerjavi z množično selitvijo Albancev v Italijo v devetdesetih letih.

Oglejte si še:

Dua Lipa
Trendi Zvezdnico z albanskimi koreninami med dopustom na Balkanu doletela tožba
Albanija
Trendi V Albaniji obžalujejo "grde hotele" na obali, zdaj želijo razvijati ekoturizem
Ne spreglejte