SiolNET. Trendi Svet znanih
1,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hugh Grant imel ne tako pogost simptom covid-19: Bil sem paničen

1,08

termometer

Hugh Grant
Hugh Grant je zbolel, ko je bil virus po svetu še precej neznan. Foto: Reuters

Britanski igralec Hugh Grant je razkril, da je bil tudi on eden tistih, ki so zboleli za covid-19. S tem se je boril že februarja, a je v nasprotju s številnimi drugimi razvil zelo nenavadne simptome, pravi.

Ivana Trump Trendi Ivana Trump o porazu nekdanjega moža: "Donald ne zna izgubljati"

Hugh Grant je o boju s koronavirusno boleznijo spregovoril v pogovorni oddaji The Late Show with Stephen Colbert, v kateri je dejal, da se je z novim koronavirusom okužil še pred začetkom pandemije. Ta je bila razglašena marca, 60-letni igralec pa je zbolel že mesec prej. 

Ker je bil virus takrat precej manj poznan, kot je danes, je bil upravičeno prestrašen, ko je razvil tipične simptome. Ko je nastopila bolečina v očesnih votlinah, pa je postal paničen. "Imel sem občutek, da so moja očesna zrkla trikrat večja, kot bi morala biti," se je spominjal in dodal, da ga je tudi v prsih zelo bolelo. "Kot da bi na njih sedel ogromen moški, kot Harvey Weinstein," se je pošalil.

Potem je nastopila izguba vonja, kar ga je dodatno zmedlo. "Hodil sem po ulici in dojel, da ne vonjam ničesar. No, takrat pa sem res postal paničen. Začel sem vohati cvetlice, nič. Postajal sem obupan, zato sem šel vohat smetnjake, vohal bi celo pazduhe tujcev."

Ko je izgubil vonj, ga je precej zaskrbelo. Ko je izgubil vonj, ga je precej zaskrbelo. Foto: Reuters

Pritisk v zrklih ni neobičajen simptom

Izguba vonja in pritisk v prsih sta danes znana kot tipična simptoma bolezni covid-19, enako je s pritiskom v očesnih zrklih, a ga ne občuti veliko ljudi, zato se o njem ne govori. 

Cenjena klinika Mayo šteje tovrstne težave z očmi za enega najbolj nenavadnih simptomov covid-19, a ne neobičajnih. Dodajajo, da se lahko pri nekaterih pojavijo tudi otekle veke in pretirano solzenje.

Za koronavirusno boleznijo je zbolela tudi njegova žena Anna. Za koronavirusno boleznijo je zbolela tudi njegova žena Anna. Foto: Reuters

Priljubljeni britanski igralec je še dejal, da je za koronavirusno boleznijo zbolela tudi njegova žena Anna Eberstein in da se je zdaj pri obeh potrdila prisotnost protiteles. "Sem njihov ponosni lastnik," se je šaljivo pohvalil. 

Grant trenutno karanteno preživlja z družino v svojem londonskem domu, kjer mu poleg žene družbo delajo njuni hčerki in osemletni sin iz njegovega razmerja s Tinglan Hong

Preberite tudi:

princ Harry, princ William Trendi Buckinghamska palača boleče zavrnila prošnjo princa Harryja #video Britney Spears Trendi Britney izgubila bitko: še naprej v (ne)milosti očeta

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin