Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 11. 2020,
9.44

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

Natisni članek

Koronavirus Hugh Grant

Četrtek, 12. 11. 2020, 9.44

3 leta, 5 mesecev

Hugh Grant imel ne tako pogost simptom covid-19: Bil sem paničen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08
Hugh Grant | Hugh Grant je zbolel, ko je bil virus po svetu še precej neznan. | Foto Reuters

Hugh Grant je zbolel, ko je bil virus po svetu še precej neznan.

Foto: Reuters

Britanski igralec Hugh Grant je razkril, da je bil tudi on eden tistih, ki so zboleli za covid-19. S tem se je boril že februarja, a je v nasprotju s številnimi drugimi razvil zelo nenavadne simptome, pravi.

Ivana Trump
Trendi Ivana Trump o porazu nekdanjega moža: "Donald ne zna izgubljati"

Hugh Grant je o boju s koronavirusno boleznijo spregovoril v pogovorni oddaji The Late Show with Stephen Colbert, v kateri je dejal, da se je z novim koronavirusom okužil še pred začetkom pandemije. Ta je bila razglašena marca, 60-letni igralec pa je zbolel že mesec prej. 

Ker je bil virus takrat precej manj poznan, kot je danes, je bil upravičeno prestrašen, ko je razvil tipične simptome. Ko je nastopila bolečina v očesnih votlinah, pa je postal paničen. "Imel sem občutek, da so moja očesna zrkla trikrat večja, kot bi morala biti," se je spominjal in dodal, da ga je tudi v prsih zelo bolelo. "Kot da bi na njih sedel ogromen moški, kot Harvey Weinstein," se je pošalil.

Potem je nastopila izguba vonja, kar ga je dodatno zmedlo. "Hodil sem po ulici in dojel, da ne vonjam ničesar. No, takrat pa sem res postal paničen. Začel sem vohati cvetlice, nič. Postajal sem obupan, zato sem šel vohat smetnjake, vohal bi celo pazduhe tujcev."

Ko je izgubil vonj, ga je precej zaskrbelo. | Foto: Reuters Ko je izgubil vonj, ga je precej zaskrbelo. Foto: Reuters

Pritisk v zrklih ni neobičajen simptom

Izguba vonja in pritisk v prsih sta danes znana kot tipična simptoma bolezni covid-19, enako je s pritiskom v očesnih zrklih, a ga ne občuti veliko ljudi, zato se o njem ne govori. 

Cenjena klinika Mayo šteje tovrstne težave z očmi za enega najbolj nenavadnih simptomov covid-19, a ne neobičajnih. Dodajajo, da se lahko pri nekaterih pojavijo tudi otekle veke in pretirano solzenje.

Za koronavirusno boleznijo je zbolela tudi njegova žena Anna. | Foto: Reuters Za koronavirusno boleznijo je zbolela tudi njegova žena Anna. Foto: Reuters

Priljubljeni britanski igralec je še dejal, da je za koronavirusno boleznijo zbolela tudi njegova žena Anna Eberstein in da se je zdaj pri obeh potrdila prisotnost protiteles. "Sem njihov ponosni lastnik," se je šaljivo pohvalil. 

Grant trenutno karanteno preživlja z družino v svojem londonskem domu, kjer mu poleg žene družbo delajo njuni hčerki in osemletni sin iz njegovega razmerja s Tinglan Hong

Preberite tudi:

Trendi Buckinghamska palača boleče zavrnila prošnjo princa Harryja #video
Britney Spears
Trendi Britney izgubila bitko: še naprej v (ne)milosti očeta
Ne spreglejte