Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2022,
17.51

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

11

Natisni članek

preživnina tožba hči Mladen Grdović

Sreda, 2. 11. 2022, 17.51

1 leto, 5 mesecev

Hrvaški pevec tožil hčer, saj nima denarja za preživnino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

11

Mladen Grdović | Mladen Grdović od leta 2020 prejema 381,98 evra pokojnine mesečno. | Foto Mediaspeed

Mladen Grdović od leta 2020 prejema 381,98 evra pokojnine mesečno.

Foto: Mediaspeed

Eden najbolj priljubljenih hrvaških pevcev Mladen Grdović je tožil svojo pred kratkim polnoletno hčer Saro, saj "ne zasluži dovolj" za njeno preživnino. Sara je tako ostala brez velike večine denarja, ki ga je prejemala mesečno. Tako je odločilo občinsko sodišče v Zadru.

Namesto 3.750 kun (494,79 evra), kolikor je sodišče v Zadru določilo 14. maja 2019, bo 64-letni pevec hčerki zdaj plačeval 1.000 kun (131,94 evra) preživnine, dokler za to obstajajo zakonski pogoji, poroča hrvaški portal 24sata.

Grdović je proti hčerki vložil tožbo, ker je maja postala polnoletna, zato ji po besedah njenega odvetnika 1.000 kun zadostuje. Kot je Grdović povedal na sodišču, je Sara poleti delala tudi kot natakarica. Pevec sicer od leta 2020 mesečno prejema 2.895 kun (381,98 evra) pokojnine.

Zaradi ločitve od nekdanje žene je ostal brez večine premoženja

Sara Grdović je sicer njegova edina biološka hči, ki se je rodila v zunajzakonski zvezi, po aferi, ki jo je pevec imel z njeno mamo pred skoraj dvajsetimi leti.

Kot je še povedal na sodišču, zaradi koronavirusa ni imel nastopov, njegovo zdravstveno stanje pa je slabo. Zaradi ločitve od nekdanje žene Brankice je ostal brez večine premoženja, ki ga je v več kot 40 letih zaslužil s petjem. Zadrsko sodišče je njegove dokaze, da za preživljanje hčerke nima več denarja, sprejelo, čeprav je imel do oktobra letos več kot 20 koncertov, med drugim tudi v Torontu v Kanadi.

Mladen Grdović
Trendi Priljubljeni hrvaški pevec zaradi opitosti komaj prišel na oder

Pred leti se je hvalil, da živi bolje kot ministri

Čeprav nastopa več kot enkrat na mesec, je pevec sodišču predložil tudi zdravstveno dokumentacijo, ki dokazuje, da ima resne zdravstvene težave. Pozabil pa je na to, da se je pred leti javno hvalil z zaslužkom od glasbenih honorarjev v višini okoli sto tisoč kun (13.194,41 evra) na leto. 

Iz zdravniškega izvida Splošne bolnišnice Zadar je razvidno, da je bil prvič operiran 29. septembra 2020, ponovno pa 2. marca 2022. Zadnji mesec je imel tudi bolečine v prsnem košu in občutil napor.

Pred kratkim je Grdović sicer trdil, da živi bolje kot ministri, a če sklepamo po sodbi, je njegovo finančno stanje zdaj precej slabše. Hčerka Sara ni oporekala finančnemu položaju očeta, ki trdi, da nima denarja in da živi kot vsak povprečen hrvaški upokojenec.

Leta 2014 sta skupaj posnela videospot

Mladen in Sara Grdović, ki se tako kot oče ukvarja z glasbo, sta leta 2014 sicer skupaj izdala pesem Božič je, za katero sta posnela tudi videospot.

Preberite še:

Mladen Grdović
Trendi Priljubljeni pevec na prazniku refoška opit obležal na odru #video
Johnny Depp Joelle Rich
Trendi Slavni igralec v zvezi z odvetnico, s katero je tožbo nekoč izgubil
Ne spreglejte