SiolNET. Trendi Svet znanih
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dunking Devils trampoline iz dvorane preselili na vlak #video

0,08

termometer

Dunking Devils, vodilna akrobatska skupina na svetu, ki si lasti dva Guinessova rekorda, spet dokazuje, da so mojstri premikanja meja mogočega. Svetovni prvaki v akrobatskem zabijanju so desetletnico delovanja praznovali na malce drugačen način. Trampoline so namreč iz dvoranskega parketa preselili na drveči vlak. Na poti od Novega mesta do Kamnika so na vsaki železniški postaji pripravili pravi adrenalinski spektakel.

Člani akrobatske skupine Dunking Devils so se na železniški peron pripeljali v velikem slogu. Gledalce so takoj navdušili z visokimi skoki na trampolinu in nevarnimi meti na koš. Njihova energija je ustvarila neverjetno vzdušje, so poročali na Planetu. "Že skoraj odvisen sem od takšnih nastopov, ker zares uživam in ker mi daje publika energijo. Jaz ji to vračam, zame je to smisel tega, kar delamo," je pripovedoval soustanovitelj Dunking Devilsov Marko Knafelc.

Dunking Devils Sportal Dunking Devils spet najboljši na svetu

Pred nekaterimi nastopi trenirajo tudi šestkrat ali sedemkrat na teden

Ob takih trenutkih je vse trdo delo poplačano. Da akrobat pride do tega, da nastopi v takšni točki, mora imeti za seboj vsaj pet let treningov. Ko se začne zares, je takšnih treningov seveda še več.

Skupino Dunking Devils je pred desetimi leti ustanovilo šest prijateljev, ki so delili strast do adrenalina. Skupino Dunking Devils je pred desetimi leti ustanovilo šest prijateljev, ki so delili strast do adrenalina. Foto: STA

"Treniramo petkrat na teden, pred nekaterimi nastopi kdaj tudi šestkrat ali sedemkrat na teden, včasih tudi ponoči. Treningov je precej, treba se je dobro pripraviti. Zadeva ni lahka, predvsem pa moramo biti varni in skrbeti za preventivo pred poškodbami," je pripovedoval član skupine Matevž Pogačar.

Utečeno ekipo je pred desetimi leti ustanovilo šest prijateljev, ki so delili strast do adrenalina. "Delali smo nekaj, kar nas je veselilo. Nikoli si nismo upali predstavljati, da se bo iz tega rodilo nekaj tako velikega, kot je danes," je pojasnil Knafelc.

The Biggest Loser Slovenija Planet TV Dunking Devils: Obisk fitnesa svetujemo vsem, ki se po dolgotrajni odsotnosti vračajo v športno aktivnost

V skupini že več kot 70 članov, tudi 25 profesionalnih akrobatov

Danes je v skupini že več kot 70 članov, od tega 25 profesionalnih akrobatov. V desetih letih so obiskali 47 držav na petih celinah. Za njimi je 1.800 nastopov v živo in 100 milijonov spletnih videoogledov. "Najbolj pomembno je, da zaupaš ekipi, ker to je ekipni šport in moramo biti res vsi uigrani, da ustvarimo kaj takega," je pripovedoval Pogačar.

Danes je v skupini Dunking Devils že več kot 70 članov, od tega 25 profesionalnih akrobatov. Danes je v skupini Dunking Devils že več kot 70 članov, od tega 25 profesionalnih akrobatov. Foto: STA

V ekipi fantom konkurira tudi deset deklet. "Oni so malo močnejši, malo višje skačejo, me pa smo bolj gibčne in bolj elegantne, tako da smo jim tako kar velika konkurenca," je povedala članica skupine Neli Schwarzmann.

A ko vsa ekipa združi moči, se vsa konkurenca skrije. Dunkil Devils bodo to dokazali 17. in 18. maja v Hali Tivoli, ko bomo priča največjemu slovenskemu akrobatskemu cirkusu, so še poročali na Planetu.

Dunking Devils Mastercard Sportal Dunking Devils s spektakularnimi akrobacijami, ob katerih so se še njim pošteno tresle hlače #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin