Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 5. 2017,
13.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Dunking Devils kbm

Sreda, 24. 5. 2017, 13.22

6 let, 6 mesecev

Dunking Devils s spektakularnimi akrobacijami, ob katerih so se še njim pošteno tresle hlače #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Člani akrobatske skupine Dunking Devils so na Solkanskem mostu, kjer so pred časom koše zabijali kar na sopihajočem vlaku, posneli nov niz akrobacij, ob ogledu katerih vam bo vzelo dih. Namig: povezane so s prostim padom in izjemno naravno kuliso Posočja.  

Na Solkanskem mostu, ki je izjemno veliko pozornosti požel že leta 2014, ko ga je preplezal najboljši športni plezalec v težavnostnem plezanju na svetu Domen Škofic, so postavili kar 30 metrov visoko gugalnico, z njeno pomočjo pa izvedli verjetno najbolj neobičajno plačevanje z brezstično kartico v zgodovini.

Posnetki iz zakulisja snemanja:

Zakaj je plačilo tako posebno?

Ker se akrobat Jan Žnidaršič iz skupine Dunking Devil po skoku s Solkanskega mostu najprej prepusti prostemu padu, po približno 25 metrih ga ujame vrv in ga zaniha na drugo stran. Brezstično plačilo izvede kar 15 metrov nad vodno gladino in nato v zameno dobi osvežilni napitek.
Akrobatu iz skupine Dunking Devils Janu Žnidaršiču je izkušnja pognala strah v kosti, a se je po nekaj poskusih navadil na položaj, skoki pa so postali čisti užitek.  | Foto: Arhiv Dunking Devils Akrobatu iz skupine Dunking Devils Janu Žnidaršiču je izkušnja pognala strah v kosti, a se je po nekaj poskusih navadil na položaj, skoki pa so postali čisti užitek. Foto: Arhiv Dunking Devils
Dunking Devils Mastercard | Foto: Arhiv Dunking Devils Foto: Arhiv Dunking Devils
In kaj je po snemanju povedal Jan, glavni junak posnetka? "Izkušnja ob skoku s Solkanskega mostu je nora! Na začetku me je bilo sicer malo strah, veliko bolj kot sem pričakoval, sploh ko stojiš na robu in gledaš čez most v globino, te kar stisne v želodcu. Po nekaj poskusih pa se človek navadi, tako da je na koncu šlo vse skupaj precej gladko. Skok pa je bil čisti užitek!"

Brezstično plačilo 15 metrov nad reko Sočo | Foto: Arhiv Dunking Devils Brezstično plačilo 15 metrov nad reko Sočo Foto: Arhiv Dunking Devils

Dunking Devils Mastercard | Foto: Arhiv Dunking Devils Foto: Arhiv Dunking Devils

Adrenalin, ki ga takšno guganje sproži po žilah, je poleg akrobatov iz skupine Dunking Devils, ki so vajeni vsega mogočega, okusilo tudi nekaj posameznikov iz neakrobatskih logov, med njimi so se z mostu zavihteli tudi radijska voditelja Uroš Bitenc in Jerica Zupan ter televizijska voditeljica Anja Komučar.

Novinarska adrenalinska preizkušnja na Solkanskem mostu (foto: Matic Klanjšek Velej/Sportida in Urban Urbanc/Sportida):

Fotogalerija
1 / 44

Akrobacije so sestavni del snemanja oglasa za Mastercard, video, ki bo v svet znova ponesel lepote Slovenije, pa je luč sveta ugledal danes, 24. maja 2017, ob 13. uri.

Video: Poglejte si, kako so se zagugali najpogumnejši:

Video: Športni plezalec Domen Škofic je leta 2017 kot prvi na svetu preplezal Solkanski most

Kdo so Dunking Devils?

Dunking Devils so akrobatska skupina, ki jo sestavljali fantje in dekleta iz vse Slovenije. V svoji 13-letni karieri so prepotovali večji del sveta in nastopili pred skoraj milijonom in pol gledalci. Njihove dodelane kreativne predstavitve si je na spletu ogledalo že več kot 70 milijonov ljudi.

Počeli so že marsikaj. Zabijali na drvečem vlaku, se zibali na gugalnici freestyle in zabijali v košarkarski koš, ki so ga člani skupine obesili kar na železniški most, deset metrov nad reko Savo.

Posneli so tudi domiselni video z elementi iz športnovzgojnega kartona, s kateri so vabili k sodelovanju v akciji Hudo dobra telovadnica, posneli reklamo z nogometaši Arsenala in svoje akrobacije predstavili gledalcem košarkarskega obračuna med ekipama Denver Nuggets in Indiana Pacers v legendarni londonski dvorani O2.

Se jih spomnite na drvečem vlaku?

Ne spreglejte