Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 5. 2021,
11.46

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

2

Natisni članek

Twitter ustrahovanje Courtney Stodden Chrissy Teigen

Sreda, 19. 5. 2021, 11.46

2 leti, 11 mesecev

Chrissy Teigen zaradi ustrahovanja modela zapuščajo znane znamke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

2

Chrissy Teigen | Chrissy je pred desetimi leti Courtney privoščila smrt. | Foto Reuters

Chrissy je pred desetimi leti Courtney privoščila smrt.

Foto: Reuters

Ker je Chrissy Teigen pred leti modelu Courtney Stodden namenila nekaj zlobnih sporočil, ki so zdaj postala javna, jo je začelo zapuščati več znanih znamk, s katerimi je sodelovala.

Potem ko je Courtney Stodden v nedavnem intervjuju razkrila, kakšna sporočila ji je pred nekaj leti pošiljala Chrissy Teigen, žena slavnega glasbenika Johna Legenda, so številni začeli zvezdnico bojkotirati.

Bilo je leta 2011, ko se je takrat 16-letna Courtney poročila s takrat 51-letnim ameriškim igralcem Dougom Hutchisonom. Nanju se je v tistem obdobju zgrnilo precej negativnih odzivov in groženj, med katerimi je svoje pristavila tudi Chrissy. Ta je tvitala o tem, kako bi jima privoščila smrt, pri čemer je zapisala: "Moja fantazija: smrt. Zaspita. Za vedno," ob tem pa označila @CourtneyStodden. Courtney je celo pošiljala zasebna sporočila, v katerih je pisala: "Komaj čakam, da umreš."

Po javnem razkritju teh sporočil se je Chrissy Stoddnovi javno opravičila, zasebno pa ne, pravi 26-letna Courtney. "To je le javni poskus, da si reši sodelovanje z znamkami."

Courtney in Doug sta se lani ločila. | Foto: c 2021 ChrisElise PanoramicUSA / Imago Images Creative via Guliver Courtney in Doug sta se lani ločila. Foto: c 2021 ChrisElise PanoramicUSA / Imago Images Creative via Guliver

Opravičilo ni zaleglo

A kot kaže, je bil njen poskus neuspešen, saj so 35-letno Chrissy začele zapuščati vse večje znamke, s katerimi je imela sklenjene ekskluzivne pogodbe o sodelovanju, med njimi svetovno znana veleblagovnica Macy's, ki je tik pred zdajci odpovedala dogodek za eno od trgovin.

V negotovosti ostaja še njeno sodelovanje z verigama trgovin Target in Walmart ter knjigarno Barnes & Noble, kjer so Chrissyjine kuharske knjige sicer še vedno na voljo. 

Številne znamke se zdaj odpovedujejo sodelovanju s Chrissy. | Foto: Reuters Številne znamke se zdaj odpovedujejo sodelovanju s Chrissy. Foto: Reuters

"Kraljica črtanja" dobiva odpoved

Nekaterim se nastali položaj zdi ironičen, saj je Chrissy znana po močnem izražanju svojega mnenja v javnosti in predvsem javnega linčanja oseb, ki so po njenem mnenju storile ali izrekle kaj narobe. Številni ji zato pravijo "kraljica črtanja", kar se nanaša na družbeni fenomen "kultura črtanja", ki se je v zadnjem obdobju razširil po družbenih omrežjih. 

Gre za javno okrcanje igralcev, politikov, vplivnežev in drugih zvezdnikov, če so ti naredili nekaj, kar se lahko razume tudi kot žalitev. Sproži se množični linč te osebe, ki mu sledijo pozivi k bojkotu posameznika in/ali njegove znamke, sponzorji in partnerji pa začnejo odpovedovati sodelovanje. Natanko to, kar se zdaj dogaja Chrissy. 

Chrissy Teigen
Trendi Chrissy Teigen en mesec po izgubi sina spregovorila o tej tragediji
Trendi Chrissy Teigen po operaciji pokazala prsi brez silikonov #video
Ne spreglejte