Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 2. 2021,
20.22

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

1

Natisni članek

dokumentarni film Justin Timberlake Britney Spears

Torek, 9. 2. 2021, 20.22

3 leta, 2 meseca

Britneyjini oboževalci besni na Justina Timberlaka, zahtevajo opravičilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

1

Britney Spears, Justin Timberlake | Britney in Justin sta bila par tri leta. | Foto Reuters

Britney in Justin sta bila par tri leta.

Foto: Reuters

Oboževalce pop zvezdnice Britney Spears je razburil novi dokumentarni film o njenem vzponu in padcu, ki so ga zaznamovale hujše duševne težave, pri čemer so največjega krivca za to našli v Justinu Timberlaku.

New York Times je posnel dokumentarni film Framing Britney Spears, ki govori o temnejši plati zvezdništva ene najuspešnejših pop pevk vseh časov Britney Spears. Film se osredotoča predvsem na to, da je že od leta 2008, ko je bila stara 26 let, njen oče Jamie skrbnik njenega premoženja, za kar se je sodišče odločilo po njenem precej javnem psihičnem zlomu leta 2007, ko si je pobrila lase. 

Britney se je sicer želela novembra lani po 12 letih znebiti njegovega nadzora, a sodišče pevkini prošnji ni ugodilo.

V filmu se pojavi tudi njen nekdanji partner, zvezdnik Justin Timberlake, ki pa ni naletel na dober odziv. Pop zvednika sta se razšla zaradi njene nezvestobe, kar je Timberlake obrnil sebi v prid, o tem posnel odmevno pesem Cry Me A River in v videospotu celo uporabil Britneyjino dvojnico. Za nameček se je nanjo takrat spravila še slavna voditeljica Diane Sawyer, ki jo je v intervjuju z vprašanji o Justinu in tem, zakaj je bila takšna do njega, pripeljala do solz.

Številni oboževalci so bili že takrat mnenja, da je bil Timberlake pregrob do Britney ter da si ni zaslužila takšne javne obravnave, po ogledu dokumentarca pa so si enotni, da ji dolguje opravičilo.

Britney Spears, Justin Timberlake | Foto: Reuters Foto: Reuters

Posredno kriv za njene duševne težave?

Dokumentarni film je poudaril, da je bil Justin v času drame z Britney predstavljen kot žrtev in zgolj molče opazoval, kako je Britney doživljala javni linč, vse skupaj pa obrnil sebi v prid za zagon uspešne solo kariere. 

Zato zdaj od njega zahtevajo, da se Britney končno javno opraviči, saj naj bi bil tudi on posredno kriv za njene duševne težave in težka leta, ki so sledila po javnem linču zaradi njunega razmerja. 

"Pogledal sem si dokumentarec o Britney. Pravne težave na stran, to je pretresljivo. Tovrstno obravnavanje mlade talentirane ženske je bilo bolno. Veliko ljudi bi se moralo oglasiti in opravičiti. Gledam vas, Justin Timberlake, Jay Leno in Diane Sawyer."

Ob tvitih, v katerih Britneyjini oboževalci od Justina zahtevajo opravičilo, je postala viralna tudi naslovnica revije Details, ki je objektivizirala Britney in pohvalila Justina, ker mu je uspelo "zlesti v Britneyjine hlačke".

Britney si dokumentarca ni ogledala in tega po poročanju ameriških medijev niti ne namerava, so si ga pa med drugim ogledale zvezdnice Sarah Jessica Parker, Bette Midler in pevka Miley Cyrus, ki so Britney že izrazile javno podporo in na družbenih omrežjih zapisale slogan #FreeBritney.

Preverite še:

Britney Spears
Trendi Oče Britney Spears se odziva na obtožbe, da je njegova ujetnica #video
Trendi Kaj se dogaja z Britney? So zadnje objave res klic na pomoč? #video
Ne spreglejte