SiolNET. Trendi Svet znanih
2,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Britanci so že začeli načrtovati pogreb Karla III.

2,81

termometer

kralj Karel III. |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čeprav je šele pred kratkim postal kralj, so britanske varnostne službe že začele pripravljati načrt za pogreb Karla III.

Pogreb kraljice Elizabete II. je bil pripravljen že desetletja vnaprej, operacijo London Bridge oziroma Londonski most so namreč zasnovali že v 60. letih in jo pozneje večkrat spremenili oziroma načrte popravili.

"Operacija most Menai"

Takoj po ponedeljkovem pogrebu kraljice pa so že stekle priprave na pogreb novega kralja Karla III., je razkril nekdanji častnik v kraljevi varnostni službi Simon Morgan. Na dan kraljičinega pogreba je v avstralski informativni oddaji Today razkril tudi, kako se bo načrt kraljevega pogreba imenoval. "Žal se z jutrišnjim dnem začne načrtovanje operacije Menai Bridge," je izjavil.

Most Menai v Walesu, po katerem so poimenovali načrt pogreba kralja Karla III. | Foto: Rhys Morgan Jones/Wikimedia Commons Most Menai v Walesu, po katerem so poimenovali načrt pogreba kralja Karla III. Foto: Rhys Morgan Jones/Wikimedia Commons

Most Menai, po katerem so poimenovali načrt pogreba novega kralja, povezuje otok Anglesey z obalo Walesa. Zgradili so ga leta 1826 in velja za prvi velik viseči most na svetu.

Pričakovati je, da bo operacija Menai Bridge zelo podobna operaciji London Bridge in da bo vsebovala natančen načrt postopkov od kraljeve smrti do njegovega pogreba. Pripravljena naj bi bil do kronanja Karla III., ki bo prihodnje leto.

Oglejte si še:

Čuvaji kraljeve družine Trendi Fotografije stražarjev kraljičine krste, ki so obnorele svet #foto Kralj Karel III. Trendi Kdo je s smrtjo kraljice in novim kraljem zaslužil največ? #video Slovo od kraljice Elizabete II. Trendi Kraljeva družina se je poslovila od kraljice Elizabete II. #video

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin