Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 3. 2021,
10.33

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

Natisni članek

donacija Kylie Jenner

Ponedeljek, 22. 3. 2021, 10.33

3 leta

Brez občutka: ljudje se zgražajo nad neprimerno Kylie Jenner

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86
Kylie Jenner | Foto Guliverimage/AP

Foto: Guliverimage/AP

Številni uporabniki družbenih omrežij so šokirani nad zadnjo potezo multimilijonarke Kylie Jenner, ki je kljub svojemu premoženju pozvala k množičnemu zbiranju denarja za svojega mojstra ličenja.

Trendi Kylie v nemilosti: Pandemijo izkoriščaš za zaslužek

Kylie Jenner je pred nekaj dnevi na svojem Instagramu delila povezavo do strani GoFundMe, kjer družina njenega mojstra ličenja Samuela Raude zanj zbira denar, saj je utrpel hudo nesrečo in potrebuje večjo operacijo.

Resničnostna zvezdnica, ki ima pod palcem več sto milijonov dolarjev, je svoje sledilce pozvala, naj donirajo za Samuela, pri čemer je sama že prispevala borih pet tisoč dolarjev (okrog 4.200 evrov). 

Njena objava in prošnja, da ljudje prispevajo k operaciji, ki naj bi družino ponesrečenega Samuela sprva stala 60 tisoč dolarjev (približno 50 tisoč evrov), a so kasneje sporočili, da se je cena podvojila, je naletela na buren odziv, pri čemer so njeni sledilci ogorčeni nad njeno potezo.

Kylie Jenner | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

"Zvezdniki so drugačna pasma"

"Kylie Jenner, ki zasluži 19 tisoč na uro in prosi za finančni prispevek svoje oboževalce, da plačajo 60 tisočakov, je odličen primer, zakaj potrebujemo državno zdravstvo. Celo milijarderji delodajalci kot sta Kylie in Walmart nočeta plačati za zdravje svojih delavcev," se glasi eden od tvitov.

"Svoji hčeri je kupila torbico za 15 tisočakov, a prosi oboževalce za denar."

"Torej, Kylie Jenner, ki zasluži 450 tisočakov na dan, je delila link do donacije za prijatelja, ki je imel nesrečo, da mi, revni ljudje, lahko prispevamo? Zvezdniki so drugačna pasma."

Na Twitterju so se šale na račun 23-letnice kar zvrstile, pri čemer večina ne more razumeti, kako lahko nekdo, ki ima 900 milijonov dolarjev, prosi da donacije. Kot je denimo ta: "Kylie preračunava, koliko se ji bo pet tisočakov poznalo na računu."

"Prosim, obiščite Kylijino povezavo. Vse, kar bo ostalo, bomo donirali Jeffu Bezosu."

"Takole Kylie joka za svojim mojstrom ličenja, medtem ko druge prosi za denar."

Brez občutka tudi njena sestra

Sicer pa resničnostna zvezdnica ni edina iz svoje slavne družine, ki se je donacij lotila ne nespameten način in povsem brez občutka. Lani je njena starejša sestra Kim Kardashian velikodušno sporočila, da namerava zaradi pandemije novega koronavirusa darovati sredstva dobrodelni organizaciji, ki skrbi za boljša življenja otrok.

A način, kako se je tega lotila, je bil tisti, ki je zmotil številne.

Kim je namreč oznanila, da bo dobrodelni organizaciji darovala 20-odstotni delež od prodaje svoje linije oblačil za dom Skims, kar torej pomeni, da ne bo segla v lastno denarnico, polno milijonov, ampak bo donirala le del od prodaje. Njeno premoženje je, mimogrede, vredno kar 320 milijonov evrov. Ker so sledilci objavo odločno skritizirali, jo je kasneje izbrisala.

Preberite tudi:

Kylie Jenner
Trendi Kylie Jenner je v tem letu zapravila že več kot 100 milijonov #video
Trendi Po izgubi statusa milijarderke je Kylie Jenner zdaj "le" multimilijonarka #video
Ne spreglejte