SiolNET. Trendi Svet znanih
2,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sta ob odkritju spomenika Diani zgladila spore? #video

2,10

termometer

Princa William in Harry ob odkritju spomenika princesi Diani. |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na dan, ko bi mati britanskih princev Williama in Harryja dopolnila 60 let, je pred Kensingtonsko palačo dobila svoj spomenik.

Ob 60. obletnici rojstva princese Diane so na slovesnosti na vrtu Kensingtonske palače odkrili kip, postavljen njej v spomin. Diana, nekdanja žena britanskega prestolonaslednika princa Charlesa, je umrla v prometni nesreči v Parizu 31. avgusta 1997.

Princa William in Harry ob odkritju spomenika princesi Diani. | Foto: Reuters Foto: Reuters

Spomenik sta javnosti predstavila Dianina otroka, princa William in Harry, in čeprav je ceremonija namenjena njegovi materi, je bil v središču pozornosti zagotovo njun odnos.

Princa sta si bila med odraščanjem zelo blizu, nedvomno tudi zaradi bolečine ob izgubi matere - ob njeni smrti je imel William 15, Harry pa 12 let.

Po navedbah poznavalcev britanske kraljeve družine se je odnos med bratoma začel krhati po Harryjevi poroki z Meghan Markle. "Zdaj komajda še spregovorita," je za Reuters dejala avtorica kraljevih biografij Penny Junor, "če se eden od njiju ne bo opravičil - in to bo verjetno moral biti Harry - se ta odnos ne bo popravil."

Princa William in Harry ob odkritju spomenika princesi Diani. | Foto: Reuters Foto: Reuters Oglejte si še:

princ Harry Trendi Princ Harry dal še en intervju, tokrat kritizira očeta, svojo vzgojo in "službo" Trendi Po odmevnem intervjuju Meghan Markle spregovoril še princ William #video Meghan Markle Trendi Meghan Markle je zaradi kraljeve družine razmišljala o samomoru
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin