SiolNET. Trendi Svet znanih
2,48

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Največje hollywoodske zvezdnice v boj proti nadlegovanju žensk

2,48

termometer

Eva Longoria
Foto: Reuters

Okoli 300 žensk, ki delujejo v hollywoodski filmski, televizijski in gledališki industriji, je ustanovilo gibanje Time's Up (Konec je), katerega namen je boj proti spolnemu nadlegovanju na delovnem mestu po vseh ZDA. Ženskam, ki so žrtve omenjenih zlorab, med drugim ponujajo finančna sredstva za pravno zaščito.

"Nadlegovanje se prepogosto nadaljuje, ker napadalci in delodajalci ne nosijo posledic," so v pismu, ki je bilo objavljeno v ponedeljek, zapisale ustanoviteljice gibanja.

Med ustanoviteljicami tudi največje zvezdnice ameriške zabavne industrije

Gibanje je med drugim vzpostavilo denarni sklad za pravno zaščito, za katerega so z donacijami zbrali 13 milijonov dolarjev. S temi sredstvi bodo pomagali ženskam, ki nimajo dovolj denarja, da bi se borile proti spolnemu nadlegovanju.

Poleg tega se zavzemajo za enakost spolov na vodstvenih položajih in enake plače ter sprejetje zakonodaje za kaznovanje podjetij, ki tolerirajo spolno nadlegovanje.

Med ustanoviteljicami gibanja so številne hollywoodske zvezdnice, tudi igralke Eva Longoria, Reese Witherspoon in America Ferrera.

Gibanje je odgovor na razkritja o spolnih napadih v Hollywoodu, ki so se začela z obtožbami na račun Harveyja Weinsteina. Gibanje je odgovor na razkritja o spolnih napadih v Hollywoodu, ki so se začela z obtožbami na račun Harveyja Weinsteina. Foto: Getty Images

Gibanje kot odgovor na spolne škandale v Hollywoodu

Skupina se je povezala tudi z organizacijo Alianza Nacional de Campesinas, ki se bori predvsem proti spolnemu nadlegovanju Latinoameričank, ki delajo v ameriški kmetijski industriji.

Gibanje Zdaj je čas je odziv na razkritja o spolnih napadih v Hollywoodu, ki so se začela z obtožbami na račun producenta Harveyja Weinsteina. Njegov primer je v ZDA sprožil plaz podobnih razkritij o nespodobnem vedenju in spolnem nasilju slavnih ali bogatih moških v svetu zabave, politike in drugje v družbi.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • MBSQ / 02.01.2018. ob 10:59 +5 0

  Spoštovane ženske! Najprej počistite pri sebi, in izločite vse tiste povzpetniške in bogastva željne ženske, ki so za kariero, uspeh in denar pripravljene storiti vse, ampak zares prav vse! In ki "spolnost uporabljajo kot svoje legitimno orožje" (prosto po dr. Vesni Godina). Dokler tega ne storite, ste samo militantne feministke, največja nesreča sodobne zahodne civilizacije, saj sesuvate evropskega moškega, evropsko družino in evropsko civilizacijo!

  +5 0
 • alfa650 / 02.01.2018. ob 11:56 +3 0

  Da tudi beseda lahko zelo poškoduje in celo ubije človeka-in tukaj so ženske ,,specijalistke''-ne samo pest zato bi bilo treba tukaj zakone glede nasilništva po svetu nekoliko zelo spremeniti,jih prilagoditi,ko bi končal v zaporu tudi(ženski) provokator ne pa samo izzvani,ki so mu pač popustili živci!!

  +3 0
 • mit007 / 02.01.2018. ob 17:41 +2 0

  MBSQ in alfa 650, tako je. Čista resnica. Dandanes je polno enih možač, ki se obnašajo kot moški.Katastrofa. Dosti jih sploh ne ve, kaj bi rade. Časovni popotnik iz osemnajstega stoletja bi se samo za glavo prijel in zgrozil, kaj je ratalo iz žensk.

  +2 0
delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin