Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
26. 11. 2019,
9.54

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

2

Natisni članek

spolne zlorabe zapor Bill Cosby

Torek, 26. 11. 2019, 9.54

4 leta, 5 mesecev

Bill Cosby v prvem intervjuju za rešetkami ne čuti obžalovanja #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

2

Bill Cosby | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Najslavnejši televizijski oče, ki je neslavno propadel zaradi spolnega nadlegovanja številnih žensk, je dal prvi intervju, odkar je v zaporu. Tam 82-letnik še vedno ni začutil obžalovanja in trdi, da je nedolžen.

Bill Cosby
Trendi Žrtve Billa Cosbyja: Našega boja s tem še ni konec

Bill Cosby je v prvem intervjuju, odkar je pristal za rešetkami, dejal, da je nedolžen, porotnike pa označil za sleparje. Prepričan je namreč, da je bil sodni proces, vključno s porotniki, nameščen.

Vztraja, da so eno od porotnic slišali, kako je rekla: "Kriv je, lahko gremo domov," potem pa je iz sobe prišla z nasmehom na obrazu. "Vsak odvetnik vam bo rekel, da se temu reče podkupnina," je izjavil v intervjuju.

Cosby na enem svojim zadnjih nastopov, preden je septembra lani odšel v zapor:

Nikoli ne bo priznal, da je kriv

Ob tem je še dejal, da ne bo nikoli priznal, da je naredil karkoli narobe, četudi bi lahko bil zaradi tega prej pogojno izpuščen. "Ko bo prišlo do govora o pogojnem izpustu, me ne bodo slišali reči, da kaj obžalujem."

Cosby trenutno prestaja od tri- do desetletno zaporno kazen, ker je leta 2004 omamil in napadel nekdanjo košarkarico Andreo Constand. Cosbyja je spolnega napada obtožilo še okoli 60 žensk, a je v večini primerov že potekel zastaralni rok in mu zato zanje niso sodili.

Proti njemu je pričalo na ducate žensk, med njimi tudi nekdanja manekenka Janice Dickinson, ki so ga obtožile spolnega napada ali posilstva. A tudi to ga ni ganilo. "Briga me, kaj govori skupina ljudi, če niso bili zraven. Saj ne vedo."

Bill Cosby | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

V zaporu je našel mir, pravi

V intervjuju, ki ga je dal za BlackPressUSA prek večkratnih 15-minutnih telefonskih klicev, je svojo zaporniško celico označil za "penthouse" ter razkril, da se v njem počuti dobro.

Ob sobotah celo predava temnopoltim sojetnikom v okviru programa Mann Up, kar mu daje občutek smisla. "Grem v svoj penthouse, se uležem in razmišljam o tem, kako jim lahko predam sporočilo, da ga bodo slišali in začutili," je razložil in dodal, da je predajanje svoje modrosti 400 zapornikom postalo njegova svetla točka v zaporu.

Znotraj strogo varovanega zapora SCI Phoenix je našel mir, pravi. "Sem privilegiran moški v zaporu," je dejal. Njegov predstavnik Andrew Wyatt je za CNN razložil, da se Cosby v zaporu tako počuti zato, ker tam "ne morejo zlomiti njega ali njegovega uma."

Preberite tudi:

Bill Cosby
Trendi Cosbyja zaradi spolnega napada obsodili na najmanj tri leta zapora
Bill Cosby
Trendi Billa Cosbyja in Romana Polanskega vrgli iz ameriške filmske akademije

 

Ne spreglejte