SiolNET. Trendi Svet znanih
0,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cosbyja zaradi spolnega napada obsodili na najmanj tri leta zapora

0,82

termometer

Bill Cosby
Cosby bo moral tudi na dosmrtno psihiatrično zdravljenje. Foto: Reuters

Sodišče v Pensilvaniji je ameriškega televizijskega zvezdnika Billa Cosbyja danes obsodilo na najmanj tri leta zaporne kazni zaradi spolnega napada na žensko pred več kot desetletjem. Sodnik je 81-letnega Cosbyja razglasil tudi za spolno nasilnega napadalca in mu dosodil plačilo 25 tisoč dolarjev kazni.

Cosby je sodbo sprejel brez izražanja čustev, po razglasitvi pa so ga že odpeljali v pripor.

Porota ga je že aprila spoznala za krivega, da je na svojem domu omamil in napadel Andreo Constand, sodnik Steven O'Neill pa mu je danes izrekel kazen. Dosodil mu je najmanj tri in največ deset let zaporne kazni.

Tožilstvo je sicer v ponedeljek za Cosbyja zahtevalo od pet do deset let zaporne kazni, a se je sodnik odločil za nižjo kazen. Vendarle pa ni prisluhnil obrambi, ki je prosila za hišni pripor, češ da je že prestar in bolan za zapor.

Bill Cosby Trendi Za Billa Cosbyja zahtevajo od pet do deset let zapora

Cosbyja bodo vpisali na ameriški seznam spolnih prestopnikov

Sodnik je tudi sledil zahtevi tožilstva in Cosbyja razglasil za spolno nasilnega napadalca, s čimer bo vpisan na ameriški seznam spolnih prestopnikov, moral pa bo tudi na dosmrtno psihiatrično zdravljenje. Ko bo na prostosti, bo morala biti skupnost, v kateri bo živel, o tem obveščena.

Cosbyja je sicer podobnih dejanj javno obtožilo okrog 60 žensk.

Njegovi odvetniki so že napovedali, da se bodo na današnjo razsodbo pritožili. Zelo verjetno je, da bodo vztrajali pri tem, da bodo izkoristili vse pravne možnosti, s čimer bi se primer zagotovo lahko vlekel še nekaj let.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin