SiolNET. Trendi Svet znanih
0,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za Billa Cosbyja zahtevajo od pet do deset let zapora

0,49

termometer

Bill Cosby
Foto: Cosbyja je spolnega napada javno obtožilo okrog 60 žensk.

Potem ko je bil aprila spoznan za krivega spolnega napada na žensko leta 2004, so tožilci včeraj za Billa Cosbyja zahtevali od pet do deset let zaporne kazni in razglasitev za "spolno nasilnega plenilca".

Porota je ameriškega televizijskega zvezdnika Billa Cosbyja aprila letos spoznala za krivega. Na svojem domu je omamil in napadel Andreo Constand. Ta je v zadnjem delu procesa, kjer se odloča o kazni, dejala, da je med procesom povedala vse, zdaj pa le želi, da sodišče izreče pravično kazen. Cosbyja je podobnega dejanja javno obtožilo okrog 60 žensk.

Sodnik Steven O'Neill mora le še določiti kazen in odločiti, ali bo Cosbyja razglasil za spolno nasilnega plenilca. To bi mu naprtilo dosmrtno psihiatrično zdravljenje, tudi če bo na prostosti, skupnost, kjer bo živel, pa bo morala biti o tem obveščena.

Psihologinja trdi, da ima Cosby neobvladljivo slo, da napade nemočne ženske. Psihologinja trdi, da ima Cosby neobvladljivo slo, da napade nemočne ženske. Foto: Getty Images

"Kaj naj 81-letnik počne v zaporu?"

Psihologinja države Pensilvanija je v ponedeljek trdila, da Cosby kaže znake duševnih motenj, med katerimi je tudi neobvladljiva sla, da napade nemočne ženske.

Cosbyjevi odvetniki po drugi strani trdijo, da je 81-letnik bolan in prestar za zapor, ter želijo hišni pripor. Psiholog, ki ga je plačal Cosby, ga bo zagovarjal danes.

"Kaj naj 81-letnik počne v zaporu? Kako naj se bori proti izsiljevalcem ali sploh hodi do jedilnice?" je vprašal odvetnik Joseph Green ter zatrdil, da je Cosby slep in odvisen od drugih. Dodal je, da ni nobene možnosti, da bi še kdaj koga napadel. Tožilec Kevin Steele je nasprotno zatrdil, da bo Cosby napadel prvo žensko ob prvi priložnosti.

Preberite tudi:

Bill Cosby, sojenje Trendi Nekdanja manekenka: Cosby me je omamil in posilil Bill Cosby, sojenje Trendi Sojenje Cosbyju: "Ko sem se zbudila, sem bila oblečena, on pa gol" Andrea Constand Trendi Glavna priča na sojenju Cosbyju: Ko sem se zavedla, me je posiljeval

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin