Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 4. 2018,
9.46

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

Natisni članek

sojenje Heidi Thomas spolne zlorabe Bill Cosby

Sreda, 11. 4. 2018, 9.46

6 let

Sojenje Cosbyju: "Ko sem se zbudila, sem bila oblečena, on pa gol"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46
Bill Cosby, sojenje | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nekdanja igralka je na sojenju Billu Cosbyju pričala, da jo je komik omamil in spolno zlorabil.

V torek je na ponovljenem sojenju Billu Cosbyju, obtoženem spolnega napada, pričala Heidi Thomas, nekdanja igralka, ki komika obtožuje, da jo je leta 1984, ko je imela 24 let, omamil in spolno zlorabil.

Heidi Thomas je prva od petih žensk, ki bodo na sojenju podprle tožnico Andreo Constand. Ta Cosbyja obtožuje spolnega napada, omenjenih pet prič pa bo na sojenju povedalo svoje zgodbe oziroma izkušnje s Cosbyjem - same namreč tožbe proti njemu ne morejo več vložiti, ker so njihovi primeri zastarali.

"Kako boš igrala pijano osebo, če se nikoli nisi napila?"

Heidi Thomas je na sojenju povedala, da se je njena izkušnja začela povsem nedolžno - s Cosbyjem se je srečala na nekem ranču v okolici mesta Reno, da bi ji pomagal pri izpopolnjevanju njene igre. Kot je povedala, ji je Cosby naročil, naj zaigra pijano oziroma omamljeno osebo, nato pa ni bil zadovoljen z njeno izvedbo. Pojasnila je, da le redko pije alkohol, igralec pa ji je dejal: "Kako boš igrala pijano osebo, če se nikoli nisi napila?"

Heidi Thomas je na sodišču pričala, da jo je Cosby leta 1984 omamil in spolno zlorabil. | Foto: Getty Images Heidi Thomas je na sodišču pričala, da jo je Cosby leta 1984 omamil in spolno zlorabil. Foto: Getty Images

"Tvojemu prijatelju bo spet prišlo"

Natočil ji je kozarec belega vina, od takrat pa je njen spomin precej zamegljen, je povedala na sodišču. Spomnila se je, da se je zbudila v postelji, medtem ko jo je Cosby prisiljeval v oralni spolni odnos. "Spomnim se njegovega glasu - o sebi je ves čas govoril v tretji osebi, pravil si je 'gospod C.' ali 'tvoj prijatelj' - in rekel mi je: 'Tvojemu prijatelju bo spet prišlo.'"


Preberite še: Razgaljena protestnica je nekoč igrala v Cosbyjevi seriji


Thomasova, ki zdaj dela kot učiteljica glasbe, je še povedala, da je takrat obsojala predvsem sebe in se spraševala, ali je sama kriva za to, kar se je zgodilo. Kot je dejala, se spomni le delčkov štirih dni, ki jih je takrat preživela s Cosbyjem.

Brani ga odvetnik, ki je Michaela Jacksona zagovarjal pred obtožbami o pedofiliji

Danes 80-letni igralec je med njenim pričanjem le mrko gledal, poročajo tuji mediji, medtem ko je njegov odvetnik Thomas Meserau obrambo gradil predvsem na napadu tožnice Andree Constand.

Cosbyjev odvetnik Thomas Meserau | Foto: Getty Images Cosbyjev odvetnik Thomas Meserau Foto: Getty Images

Dejal je, da je Constandova "prevarantka", ki je bila "nora na slavo in denar", Cosby pa ji je predstavljal vstopnico za boljše življenje. Mimogrede, Meserau je znan hollywoodski odvetnik, ki je med drugim (o)branil Michaela Jacksona pred obtožbami o spolnem nadlegovanju otrok.

Ne spreglejte