Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 4. 2018,
12.49

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

1

Natisni članek

Nicole Rochelle Bill Cosby protest

Torek, 10. 4. 2018, 12.49

6 let

Razgaljena protestnica je nekoč igrala v Cosbyjevi seriji #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

1

Bill Cosby, sojenje | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ženska, ki je skočila pred Billa Cosbyja, ko je ta prihajal na sodišče, in kričala, da je posiljevalec, je igrala v njegovi televizijski uspešnici Huxtablovi.

V ponedeljek se je v Norristownu, predmestju Philadelphie, začelo ponovno sojenje komiku Billu Cosbyju, obtoženemu spolnega napada. Ko je Cosby prihajal na sodišče, pa se je čez barikado prebila in predenj skočila goloprsa aktivistka ter začela kričati nanj. Razgaljeni del telesa je imela popisan z gesli, kot sta "Življenja žensk so pomembna" in "Cosby posiljevalec", ter z imeni žensk, ki komika obtožujejo spolnega nadlegovanja in zlorab.

Nicole Rochelle (skrajno levo) v nanizanki Huxtablovi | Foto: IMDb Nicole Rochelle (skrajno levo) v nanizanki Huxtablovi Foto: IMDb Cosby jo je le namrščeno pogledal, nato pa so jo zgrabili in aretirali policisti. Zdaj filmski portal Deadline razkriva njeno identiteto - gre za 39-letno igralko Nicole Rochelle, ki je v mladosti nastopila v več epizodah Cosbyjeve znamenite TV-nanizanke Huxtablovi (The Cosby Show). V seriji je igrala Davino, prijateljico najmlajše Cosbyjeve televizijske hčerke Rudy Huxtable.

Igralka je novinarjem pozneje pojasnila, da je želela s protestom izraziti svojo jezo zaradi njegovih domnevnih grehov, poroča Deadline. "Moj glavni cilj je bil, da je Cosbyju neprijetno, ker je tudi on prav to več desetletij počel ženskam," je dejala. "TV-serija je bila zame čudovita izkušnja, zato so me njegova dejanja zelo prizadela. To sem vzela zelo osebno."

Bill Cosby, sojenje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Igralko so po aretaciji ovadili zaradi neprimernega vedenja in jo denarno kaznovali. Prav tako so ji policisti svetovali, naj se v prihodnje ne udeležuje protestov pred sodiščem, kjer poteka sojenje Cosbyju.

Ne spreglejte