Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2023,
13.46

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

turisti Rim Kolosej

Petek, 30. 6. 2023, 13.46

10 mesecev

Znano je, od kod prihaja turist, ki je v steno rimskega Koloseja vklesal ime svojega dekleta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Kolosej | Danes je Kolosej ena najbolj obiskanih turističnih znamenitosti v Rimu in velja za enega največjih dosežkov antične rimske arhitekture. Zaščiten je kot Unescova svetovna dediščina. | Foto Shutterstock

Danes je Kolosej ena najbolj obiskanih turističnih znamenitosti v Rimu in velja za enega največjih dosežkov antične rimske arhitekture. Zaščiten je kot Unescova svetovna dediščina.

Foto: Shutterstock

Moški, ki je prejšnji teden v steno rimskega Koloseja vklesal imeni sebe in svojega dekleta, je angleški turist, je v četrtek sporočila italijanska policija. Anglež, ki mu zaradi vandalizma grozi zaporna kazen do pet let in najmanj 15 tisoč evrov kazni, naj bi medtem z dekletom Italijo že zapustil, poroča britanski BBC.

Italijansko policijo je na incident opozoril videoposnetek na družbenih omrežjih, ki ga je posnel drugi obiskovalec. Storilca so identificirali na podlagi fotografij, vendar njegovega imena niso navedli, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

"Hvaležen sem karabinjerjem, da so hitro identificirali domnevnega storilca neciviliziranega in absurdnega dejanja v Koloseju," je v odzivu dejal italijanski minister za kulturo Gennaro Sangiuliano in izrazil upanje, da bo pravici zadoščeno. Kot je dodal, bo, če zadeva pride na sodišče, ministrstvo za kulturo civilni tožnik.

Kolosej
Trendi Turist razbesnel Italijane, v steno Koloseja je vklesal ime svojega dekleta

Domnevajo, da sta turista Italijo že zapustila

Britanski mediji poročajo, da naj bi par živel v Bristolu. Domnevajo, da sta Italijo medtem že zapustila. Dejanje so sicer obsodili številni, tako v Italiji kot po svetu.

Kolosej, sprva imenovan Flavijski amfiteater, je med letoma 70 in 72 začel graditi rimski cesar Vespazijan. Končan je bil leta 80 v času cesarja Tita. Danes je ena najbolj obiskanih turističnih znamenitosti v Rimu in velja za enega največjih dosežkov antične rimske arhitekture. Zaščiten je kot Unescova svetovna dediščina.

Mark Zuckerberg, Elon Musk
Trendi Se v rimskem Koloseju obeta dvoboj milijarderjev?
Ne spreglejte