SiolNET. Trendi Potovanja
0,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vrtoglavi bazen, ki bo pljuskal več kot 200 metrov nad Londonom #video

0,94

termometer

Infinity Pool
Foto: Cover Images

V Londonu načrtujejo nebotičnik, ki se bo po 55 nadstropjih končal z neskončnim bazenom s 360-stopinjskim razgledom - prvim takšnim bazenom na svetu.

"Arhitekti nas pogosto prosijo za pomoč pri načrtovanju neskončnih bazenov na strehah, a le redko imamo priložnost sodelovati pri nastanku same zgradbe. Na bazen se namreč običajno spomnijo, ko je zgradba že načrtovana," je dejal Alex Kemsley, tehnični direktor podjetja Compass Pools. To podpisuje edinstven neskončni bazen, ki prekriva celotno streho načrtovanega nebotičnika.

Poglejte, kako bo videti:

"Ta projekt pa se je dejansko začel z načrtovanjem bazena in šele nato smo se vprašali, kako bomo pod njega umestili zgradbo," je še povedal Kemsley. "Bazen smo načrtovali z idejo, da bo imel povsem neoviran razgled na vse strani."

Njihov bazen bo stal 220 metrov visoko, na vrhu 55-nadstropnega nebotičnika v Londonu, ki naj bi ga začeli graditi prihodnje leto.

Infinity Pool Foto: Cover Images

600 tisoč litrov vode bodo na mestu držale akrilne stranice, iz prozornega akrila pa bo tudi del dna bazena. Bazen nameravajo ogrevati s toploto, ki jo bo oddajal klimatizacijski sistem zgradbe.

Kako bodo kopalci prišli v bazen?

Ob pogledu na načrte se vsakemu porodi logično vprašanje - kako je mogoče zlesti oziroma skočiti v ta bazen? "Zadostovala bi že običajna lestev, a ob strani zgradbe in bazena nismo hoteli nobenih stopnic, ker bi to oviralo razgled," je povedal Kemsley.

Infinity Pool Foto: Cover Images

"Pri rešitvi smo se zgledovali po vratih podmornice in zasnovali spiralno stopnišče, ki se dvigne iz dna bazena, ko hoče kdo vanj oziroma iz njega," je pojasnil, "gre za najmodernejši dizajn tako bazena kot zgradbe, pa še rahlo bondovski je."

Preberite še:

bazen Trendi V najglobljem bazenu na svetu bodo tudi hotelske sobe in pešpoti #foto Bazeni Poolbox Posel danes Slovenec gradi svojevrstne bazene, ki jih je mogoče postaviti na vsak vrt Podvodna restavracija Norveška Trendi To je največja podvodna restavracija na svetu, ki lahko prenese "val stoletja" #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin