Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 10. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,90

2

Natisni članek

#malezmage Dunking Devils FB Acrobatics People Are Awesome Bled viralno

Sreda, 5. 10. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

#MaleZmage: Videoposnetek s slovenskimi akrobati na Bledu si je ogledalo že več milijonov ljudi! #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,90

2

Video, poln akrobacij in atraktivnih podob, ki so ga letos poleti na Bledu posneli člani akrobatske skupine Dunking Devils ter Blaž in Filip iz FB Acrobatics, je na Facebook profilu People Are Awesome v 24 urah dobil že več kot 5,5 milijona ogledov.

Oglejte si video, posnet na Bledu, ki je navdušil splet!

Atraktivni posnetek, poln inovativnih in dih jemajočih akrobacij, so člani akrobatske skupine Dunking Devils ter Blaž in Filip iz skupine FB Acrobatics posneli avgusta letos na Bledu.

Serija petih posnetkov, ki združujejo akrobacije in atraktivne lokacije v Sloveniji in okolici

"Šlo je za enega od petih posnetkov, ki smo jih v Sloveniji in okolici na željo YouTube kanala People Are Awesome pripravili v letošnjem poletju.

Zabijanje na premikajočem se vlaku:

Poleg že objavljenih akrobacij na drvečem vlaku, na gimnastičnih oziroma joga žogah na odbojkarskem igrišču v Ankaranu, skokov s pečine na rtu Kamenjak in že omenjenih ruskih swingov (poseben tip akrobacij, op. a.) na Bledu, smo posneli tudi video, v katerem se s tricikli prevažamo na Krvavcu. Zadnji še čaka na objavo," nam je ozadje nastanka serije posnetkov osvetlil Filip Kržišnik, eden od glavnih akterjev adrenalin brizgajočih videoposnetkov.

"Iskali smo najlepše lokacije, kjer bi lahko izvedli naše ideje in to v tako številčni postavi, kot smo se zamislili," je povedal.



Stalnica vseh petih projektov je pet članov iz skupine Dunking Devils ter Filip in Blaž, sodelovali pa so tudi njihovi prijatelji in aktisti, kot jim pravi in so kombinacija akterjev in statistov.  

Snemanje je na kraju samem spremljal tudi eden od vodilnih ljudi s kanala People Are Awesome, ki je tudi sam prispeval nekaj idej, bil pa je tudi, kot je dejal Kržišnik, očaran nad lepotami Slovenije.



 

Tudi akrobacije na premikajočem se vlaku so požele veliko zanimanja. | Foto: Tudi akrobacije na premikajočem se vlaku so požele veliko zanimanja.

Video, posnet na Bledu, je na svetovno znanem Facebook profilu People Are Awesome, ki ga spremlja več kot sedem milijonov ljudi, v 24 urah dobil že več kot 5,5 milijona ogledov, na YouTubu pa več kot 220 tisoč.

Oglejte si še ostale posnetke, ki so v letošnjem poletju nastali za kanal People Are Awesome:

  • akrobacije na gimnastičnih žogah v Ankaranu
  • akrobacije na rtu Kamenjak
  • akrobacije na vlaku

Kaj je kanal People Are Awesome?

Youtube kanal People Are Awesome je spletni kanal, kjer objavljajo vse mogoče akrobacije in neobičajne projekte, ki jih ljudje pošiljajo sami. Filip in Blaž iz skupine FB Acrobatics sta tam že večkrat gostovala, zato ju k sodelovanju večkrat povabijo. "Vedno nama dajo neke izzive, potem pa se sama odločiva, kako jih bova izpeljala," je povedal Kržišnik.

Bled pogosto viralen na spletu

V preteklosti je po spletu zaokrožilo že kar nekaj posnetkov z Bleda, spomnimo se skoka z letala Venezuelca Ernesta Gainze (s Slovenko Darjo Karas se je poročil prav na Bledu, videoposnetek pa posnel njim v čast) in filma, ki ga iz posnetkov, posnetih z dronom, pripravil avstralski fotograf slovenskih korenin Dee Kramer in ga svojemu očetu, slovenskemu izseljencu Marjanu Kramerju podaril kot darilo za dan očetov (Avstralci ga praznujejo na prvo septembrsko nedeljo).

Venezuelec Ernesto Gainza je posnel promocijski spot o Bledu, kjer je sklenil zakon s Slovenko:

Avstralski fotograf Dee Kramer, sin slovenskih izseljencev, je posnel film o Sloveniji, osredotočil pa se je tudi na Bled.

Brezplačna turistična promocija?

Tujcem je Bled očitno padel v oko, pod objavo akrobacij z Bleda je namreč precej komentarjev namenjenih tudi sami lokaciji. Nekateri omenjajo, da so tam stopili pred oltar, drugi so tam že počitnikovali, tretji se navdušujejo nad podobami, ki bi jih lahko zvabile na naslednji turistični obisk.

Kako takšno brezplačno promocijo izkoriščajo v Zavodu za turizem Bled? Kot nam je potrdil direktor Jaka Ažman, takšni posnetki vsekakor pripomorejo k promociji Bleda, predvsem obrodijo sadove pri ciljni skupini mladih in aktivnih.

"Video material in fotografije, ki se nam zdijo primerni za objavo, delimo tudi na naši Facebook strani. Prav spontani posnetki in fotografije, ki jih posnamejo profesionalni fotografi in pa sami turisti, pozitivno pripomorejo k razpoznavnosti destinacije," je še dejal.

Ne spreglejte